Nou brot de Covid a l’hospital tot i estar prohibides les visites

Després de diagnosticar com a positius dos pacients de l’ala de cirurgia a la tercera planta del centre sanitari, s’ha hagut de tancar la zona i activar els protocols necessaris

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El coronavirus ha tornat a entrar a l’hospital allí on no hi havia d’haver entrat. Tot i que les visites externes estan prohibides, aquest divendres s’han diagnosticat com a positius dos pacients de l’ala de cirurgia de la tercera planta del centre sanitari. Això ha obligat a tancar aquesta zona i activar els protocols corresponents.

Els dos malalts contagiats han estat traslladats a la planta Covid. La resta de pacients de la planta de cirurgia on estaven inicialment ingressats els malalts ara infectats pel virus, tretze en concret, han donat negatiu en les proves. S’han activat els protocols de detecció de casos a tots els professionals. Els resultats es coneixeran en les properes hores. Les famílies dels pacients han estat immediatament informades i l’ala de la tercera planta, com s’ha dit, ha quedat tancada i aïllada per fer el seguiment dels pacients.

Continuen prohibides les visites als pacients ingressats a totes les plantes de l’hospital. De fet, ja fa dies que aquesta és la situació. Just des que en pocs dies de diferència es van detectar bots de coronavirus en dues plantes diferents del centre. Per això ara per ara és, sobre el paper, més complicat comprendre com ha pogut entrar la Covid dins l’hospital. Una primera hipòtesi és un fals negatiu en una persona que havia d’ingressar. No obstant, és aviat per aclarir la situació.

Comentaris (4)

Trending