El moviment anticertificat Covid perd força en la seva cinquena sortida al carrer

La nova manifestació no ha arribat als cent participants, però tots ells han volgut deixar clara la seva oposició a les mesures adoptades pel Govern per intentar frenar la pandèmia

La capçalera de la protesta per l'avingunda Meritxell.
La capçalera de la protesta per l'avingunda Meritxell. G. P.

Nou dissabte on, ara sota el paraigua d’Andorra Actua, els contraris a l’obligatorietat del passaport Covid i a altres mesures adoptades per intentar frenar la pandèmia del coronavirus han sortit al carrer. En la cinquena manifestació en les darreres setmanes, la quarta des de la Rotonda fins a la plaça Coprínceps, el moviment, sia pel que sia, sembla perdre certa força. Els concentrats no han arribat al centenar.

“Som pocs, però l’important és que hi siguem”. Així ha admès una de les cares visibles del grup, la dona que també és l’encarregada de cantar la cançó que s’ha convertit en l’himne del moviment, que no havia estat una convocatòria gaire reeixida. Lluny dels més de 300 assolits el dissabte del pont de la Puríssima i també per sota de la d’ara fa set dies. De la Rotonda tot just han sortit un centenar de persones.

Cripticitat dels concentrats amb el nombre de signatures recollides per impugnar el decret del Govern; tot just s’han limitat a assegurar que en tenen “bastants” sense dir cap xifra, ni tans sols aproximada

Abans de posar-se en marxa, han llegit un manifest. En ell han volgut remarcar que, al seu entendre, les mesures adoptades pel Govern, com ara la necessitat de presentar el certificat Covid per accedir a molts establiments, com ara restaurants o cinemes o el cribratge escolar, vulnera principis tant de la Declaració Universal dels Drets Humans com els de la Constitució. Entre ells, han afirmat, el de la dignitat o la llibertat.

Així ho ha assenyalava el text. Bàsicament, un seguint d’articles que no s’estarien complint a Andorra com a conseqüència de les restriccions impulsades des de l’executiu. És el cas del dret a la no discriminació que, asseguren, es vulnera pel fet de diferenciar entre persones que s’han vacunat i les que no. Tampoc s’estaria seguint el de la llibertat o el de la dignitat. A banda, consideren que s’incompliria el conveni d’Oviedo pel que fa a posar al davant la vida humana de possibles proves mèdiques.

Un cop llegit el manifest, els concentrats han iniciat la marxa cap a la plaça escaldenca. Durant el trajecte han anat cridant consignes com ara “Llibertat” o “No som antivacunes”, mentre que amb el megàfon recitaven alguns dels articles abans esmentats. En els cartells es podien llegir altres consignes i, també, missatges crítics amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la d’Educació, Ester Vilarrubla.

Preguntats per la recollida de signatures anunciada la setmana passada per impugnar el decret de mesures del Govern, els manifestants han estat força críptics. S’han limitat a assegurar que ja han aconseguit “bastants”, però no han volgut donar cap xifra, ni tan sols aproximada. “Encara no hem tingut temps de comptar-les”, s’han limitat a comentar.

[

Comentaris (41)

Trending