Dos padrins contagiats per la Covid han mort les darreres hores a l’hospital i al Cedre

Un estava a planta de Nostra Senyora de Meritxell des de feia dies i l’altre era resident de Salita que havia estat traslladat al centre sociosanitari públic des que havia estat diagnosticat

Sanitaris de la Creu Roja preparant-se per al trasllat d'un resident de Salita cap al Cedre.
Sanitaris de la Creu Roja preparant-se per al trasllat d'un resident de Salita cap al Cedre. Cristian Cortés

Dos padrins diagnosticats des de fa dies amb Covid han mort les darreres hores. Un ho ha fet de matinada a l’hospital i l’altre, a mig matí, al Cedre, a la planta d’hospitalització del qual havia estat traslladat feia uns dies tot i ser resident a Salita. En tots dos casos -de més de 80 anys un; de més de 90 l’altre- tenien patologies prèvies producte de l’avançada edat, però malauradament el virus hauria estat el desllorigador de la defunció.

El primer en perdre la vida ha estat un veí d’Andorra la Vella de salut delicada que tot sovint entrava i sortia de l’hospital. El darrer cop que va acudir al centre hospitalari perquè tornava a no trobar-se bé se li hauria detectat la Covid. Ha estat hospitalitzat uns dies fins que aquesta matinada, al tomb de les 5, ha estat malauradament certificada la seva defunció.

Una imatge de l'accés a l'hospital per la plaça que hi ha a la sortida de l'ascensor de Fiter i Rossell.

Relacionat

L'hospital té 26 malalts ingressats per Covid, cinc d'ells a l'UCI

La segona mort s’ha produït a mig matí d’aquest dimarts al centre sociosanitari públic. Una de les persones que havia estat traslladat a la planta d’hospitalització del Cedre procedent de Salita ha acabat esdevenint ‘exitus’. Es tractava d’un padrí de 93 anys que ja va perdre la seva esposa, també per Covid, durant el brot del març passat. La seva malaurada baixa se suma a la recuperació d’un altre usuari de Salita que en aquest cas ha pogut deixar l’internament al Cedre, on hores d’ara hi resten set residents del centre privat que gestiona la multinacional Domus Vi.

Mentrestant, a l’hospital aquest dimarts hi havia vint hospitalitzats. Quinze ho estan a planta mentre que cinc més estan internats a l’UCI. Malauradament tots cinc pacients estan intubats i, en algun cas, en una situació extremadament delicada i amb dubtes que malauradament puguin superar aquest tràngol.

Comentaris

Trending