Montaner demana si Govern preveu indemnitzar les “víctimes de les vacunes”

La consellera general no adscrita exigeix a l’executiu que aixequi “el secretisme” sobre els malalts a l’UCI que s’havien vaccinat

La consellera general no adscrita, Carine Montaner.
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

La consellera general no adscrita Carine Montaner ha tramitat dues preguntes a Govern amb relació a les vacunes contra el coronavirus. La parlamentària laurediana vol saber, en primer lloc, si hi ha la previsió d’indemnitzar aquells ciutadans que, després de vaccinar-se, hagin patit efectes secundaris greus. També exigeix posar fi al que ella considera “secretisme” sobre el nombre de persones que, un cop immunitzades, han contret la malaltia.

Montaner ha tramitat les dues preguntes a Sindicatura. Aquestes, hauran de ser respostes per escrit des del gabinet. En la primera, posa en relleu que “les firmes farmacèutiques que fabriquen les vacunes no són legalment responsables” i fa referència a dades de farmacovigilància de la Unió Europea i de l’Agència Nacional Francesa de Seguretat del Medicament. Amb aquests dos apunts, demana al Govern “qui indemnitzarà les víctimes de les vacunes Covid a Andorra en cas d’efectes secundaris greus” i si “es preveu un fons” per a aquestes persones i, en cas afirmatiu, de quin import.

En la segona de les preguntes, la parlamentària laurediana recorda que “en les compareixences públiques dels mesos anteriors el ministre de Salut informava obertament sobre l’estat de vacunació de les persones a l’UCI precisant que no estaven vacunades”. Lamenta, llavors, “les mesures de discriminació” dels no vaccinats amb el passaport sanitari o les condicions laborals demanades per algunes empreses i posa en relleu que la ciutadania “demana transparència”.

Per això, interroga al Govern i li exigeix si “vol aixecar el secretisme respecte a l’estat de vacunació de les persones ingressades a l’UCI”. Segons Montaner, això suposaria “informa degudament la ciutadania del que està passant”.

Comentaris (49)

Trending