La mitjana de contagis diaris cau per sota dels 50 i els casos actius baixen dels 900

Salut detecta 67 nous pacients amb coronavirus, fet que trenca la barrera dels 6.000 infectats des de l'esclat de la pandèmia, mentre que aquelles persones que encara pateixen la malaltia se situen en 887

El ministre de Salut ha actualitzat les dades sanitàries.
El ministre de Salut ha actualitzat les dades sanitàries. sfga

Les dades sanitàries de la pandèmia del coronavirus continuen la seva lenta millora. Així es desprèn de l’actualització feta des del Govern, que ha indicat que la mitjana de nous casos dels darrers tres dies se situa per sota de la cinquantena. Els 67 de les darreres hores fan que s'hagi superat la xifra de 6.000 afectats. Això ha permès que la taxa de reproducció segueixi a poc a poc disminuint i que se situï actualment en 0,90. També s’ha reduït de forma considerable els pacients actius, que ja estan per sota dels 900. Concretament, 887. 

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comunicat que en les darreres 24 hores s’han diagnosticat 67 nous pacients. Amb aquests, es trenca la barrera dels 6.000 contagiats des de l'esclat, al març, de la crisi sanitària. En aquest punt, ha recordat que en els últims dies hi ha certes variacions en les dades degudes a cert decalatge en l’arribada de resultats. Per això, considera adient buscar les mitjanes de més jornades i aquestes revelen que, a poc a poc, la incidència dels contagis va caient. Entre dilluns i dimecres, la mitjana diària se situa en 48,5 casos, mentre que si s’amplia a cinc jornades, puja lleugerament fins a 58,6.

La taxa de reproducció o R0 cau lleugerament fins al 0,90 i el ministre de Salut confia que en els pròxims dies mantindrà aquesta tendència veient el nombre de contagis

Una altra dada positiva es refereix als pacients considerats actius. En els darrers dies s’han produït una considerable disminució, passant de més de mil a menys de 900. En concret, 887, gràcies a fins a noranta noves altes sanitàries. Aquestes, de fet, fa que el nombre de persones que han superat la malaltia des de l’esclat de la pandèmia superi ja les 5.000 i se situï en 5.055.

El bon comportament dels nous contagis té una incidència directa en la taxa de reproducció de la Covid-19, que segueix caient a poc a poc. Actualment se situa en 0,90. És a dir, cada cent infectats, contagien només noranta més. Això permet controlar de mica en mica l’epidèmia. Benazet ha indicat que, veient les darreres dades, tot fa pensar que al llarg d’aquesta setmana l’R0 encara caurà més.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, aquesta ha tornat a registrar una petita intensificació, amb dos nous ingressos a l’hospital. Així, ja hi ha 19 persones a l’hospital de Meritxell. D’aquestes, deu a planta i nou a la unitat de cures intensives, dels quals sis intubats.

En canvi, on també es nota una significativa millora és al sistema educatiu. El nombre d’aules sota vigilància activa -amb algun alumne confinat a domicili per culpa de la malaltia- cau de 37 a 26. D’aquestes, vuit classes, cinc menys que dimarts, estan amb tots els estudiants aïllats. Divuit més ho estan de forma parcial.

Malgrat la bona evolució de les dades epidemiològiques, Benazet ha advertit que “encara estem amb una incidència alta” que, ha remarcat, ve “marcada per la gran capacitat de diagnòstic”. El ministre de Salut ha destacat que “l’oficina Covid té ara més traçabilitat de les infeccions i això també indica que anem amb una bona línia”. Tot i això, ha reclamat “cautela”, ja que “estem en una infecció que en època hivernal es transmet més fàcilment, sobretot en llocs tancats”, el que s’afegeix al fet que “la nostra immunitat davant les malalties respiratòries també cau en aquesta època”.

Etiquetes

Comentaris

Trending