Més portes per accedir al programa d’atenció psicològica per combatre els efectes de la pandèmia

Es reconeixen més especialistes referents que podran derivar aquells que ho necessitin -ara són 36 persones- cap a alguns dels 18 professionals adherits al servei específic

Un rètol indicador del centre de salut mental.
Un rètol indicador del centre de salut mental. Toni Solanelles

Aquell que hagi vist alterada la seva salut mental per culpa dels efectes de la pandèmia tindrà més portes per poder accedir al programa d’atenció psicològica activat de manera especial per poder combatre les alteracions degudes a la Covid. S’ha modificat la normativa que regula el programa per permetre que més professionals que fins ara puguin derivar ciutadans que creguin no estar prou bé cap al servei en qüestió. Fins ara, s’estan atenent 36 persones a partir de 18 professionals adherits al programa.

El decret inicial s’estipulava que la manera habitual per accedir a aquest programa era a través del metge referent, d’un psiquiatre o dels psicopedagogs de les escoles. Ara, s’ha acordat ampliar el ventall de professionals que poden realitzar aquesta derivació a tots els següents: metge referent; metge especialista referent; metge especialista en medicina interna del SAAS; psiquiatre o psicòleg de Salut Mental del SAAS; psicopedagog de l’escola; psicòleg responsable del Servei d’Orientació de la Universitat d’Andorra; psicòleg en exercici en l’àmbit de la psicologia clínica i degudament integrat al Col·legi de Psicòlegs d’Andorra; i psiquiatre amb conveni a la CASS. A banda, els treballadors socials del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut podran derivar els beneficiaris al metge referent perquè aquest puguin fer la derivació escaient al programa.

El programa inicialment preveia fins a vuit sessions per usuari, però posteriorment es va aprovar que, en cas de necessitat, es pogués prolongar 4 sessions més, arribant a un màxim de 12. Pel que fa als destinataris, s’hi poden adherir persones de més de 6 anys que o bé hagin patit la malaltia, o bé un procés de dol relacionat amb aquesta, o bé hagin resultat greument afectats per les mesures que se n’han derivat. Cada sessió té un preu de 36 euros: el Govern n’assumeix directament el 65% i la resta, el 35%, va a càrrec de l’usuari. L’executiu té una partida de 225.000 euros disponible per fer front a aquest programa.

Etiquetes

Comentaris

Trending