La meitat de la població vacunable ja ha rebut la pauta completa

Les darreres 24 hores s’han diagnosticat 36 contagis nous de Covid que situen en 267 els casos actius; l’única persona que estava hospitalitzada ha estat donat d’alta

Cartell a l'exterior de l'antiga plaça de braus.
Cartell a l'exterior de l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

La meitat de la població de més de setze anys, que és la que es pot vacunar, ja ha rebut la doble dosi d’alguna dels vaccins que s’estan administrant. Per tant, ja han rebut la data completa. I la campanya de vacunació es manté a un ritme molt elevat, amb més d’un miler de dosis a administrar diàriament les properes jornades. I tot plegat en el marc d’un repunt de la pandèmia que es considera, hores d’ara, dins d’un paràmetre de control.

Cert que aquest dimecres s’han reportat 36 contagis nous respecte del dia precedent. Amb aquests casos nous, el nombre total de malalts actius en l’actualitat és de 267. L’únic infectat que els darrers dies havia hagut d’ingressar a l’hospital ja ha estat donat d’alta del centre sanitari. Segons el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la situació actual és equivalent a la que hi havia “la primera quinzena del mes de setembre passat” amb la diferència que hi havia persones hospitalitzades i a l’inici.

El titular de Salut ha explicat que la majoria de nous casos afecten a joves d’entre 15 i 29 anys, que són els darrers que s’han incorporat a la roda de vacunació i encara no han assolit del tot la immunització en un moment que s’ha incrementat el nivell de contactes socials. Els propers dies s’han de vacunar molts més joves, especialment a nivell de rebre la segona dosi. Per ara, s’han administrat 79.013 dosis.

D’aquestes, 45.773 han rebut una dosi, el que equival al 68% de les persones de més de 16 anys subjectes de ser vacunades. 33.240 persones més han rebut ja la segona dosi i, per tant, han completat la pauta, el que equival al 49,7%. Els propers dies, però, hi haurà una activitat molt intensa tant en vacunació com en cribratges, que estan dirigits aquests dies a la prova pilot del sector de l’oci i al concert que Don Diablo ha d’oferir al Mountain Music Festival.

Comentaris

Trending