Una jornada amb pocs contagis permet frenar l’escalada de casos actius

S’han diagnosticat quatre noves infeccions i, en canvi, s’han pogut donar onze altes, fet que fa que els pacients que, ara mateix, tenen el coronavirus tornin caure per sota del centenar

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Els casos actius per coronavirus han tornat a baixar del centenar, després d’uns dies que s’havien situat per sobre, a conseqüència de l’impacte del final de les vacances i l’inici del curs escolar. Això ha estat gràcies a una jornada amb pocs nous positius (tot just 4). Tot i això, es manté un pacient ingressat a l’hospital i quatre aules amb tots els alumnes confinats al seu domicili.

Segons s’ha informat des de Salut, en les darreres hores s’han diagnosticat quatre nous pacients amb Covid-19. Això enfila fins a 15.271 les infeccions registrades a Andorra des de l’esclat de la crisi sanitària. De retruc, en haver-se pogut donar fins a onze altes, el nombre de casos actius amb la malaltia es redueix en set.

Per tant, torna a estar per sota del centenar. Passa de 105 a 98. Els pròxims dies seran claus per saber si s’ha assolit el màxim del repunt causat arran del retorn de les vacances i l’inici del curs escolar. Un d’aquests pacients, per cert, es troba ingressat a la planta Covid-19 de l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell.

Pel que fa a l’afectació al sistema escolar, es mantenen les xifres de dilluns. HI ha quatre grups amb tots els alumnes confinats a domicili i set més amb algun d’ells aïllat. Nou més es mantenen sota vigilància passiva.

Comentaris

Trending