Ja només queden tres pacients ingressats a l’hospital amb coronavirus

Es detecta el primer positiu després de cinc dies, però segueix pujant el nombre de curats i davallant els casos encara actius

La pressió que la coronavirus provoca sobre l'hospital ha baixat de forma considerable.
La pressió que la coronavirus provoca sobre l'hospital ha baixat de forma considerable.

L’epidèmia de coronavirus continua evolucionat de forma favorable. Malgrat que, després de cinc dies, s’ha detectat un nou positiu, les dades es mantenen en una bona dinàmica, especialment pel que fa referència a la pressió que s’exerceix sobre el sistema sanitari. A l’hospital ja només queden tres pacients ingressats, dels quals únicament un a la unitat de cures intensives.

En les darreres 24 hores, Salut ha rebut els resultats d’un total de 256 proves PCR. D’aquests es desprèn un únic positiu nou, el primer, de fet, després de cinc dies. Això situa el total detectat al país des de l’inici de la pandèmia en 762. Aquesta xifra no recull, però, aquelles persones infectades que s’han pogut trobar arran del programa de tests d’anticossos massius.

En les darreres hores s’han pogut donar, a més onze noves altes definitives. Per tant, el nombre de recuperats ja ascendeix a 639. Això, de retruc, fa que baixi la xifra de casos encara actius: de 82 a 72, deu menys. Es manté en 51 la dada de persones que no han pogut superar la malaltia i han perdut la vida.

casos coronavirus 20 maig 

A l’hospital entre dimarts i dimecres s’ha pogut deixar marxa a casa seva tres dels sis pacients que hi havia. Per tant, ja únicament queden ingressats tres malalts. Un d’ells es troba intern a la unitat de cures intensives.

Al Cedre també s’ha reduït el nombre de pacients ingressats a la planta medicalitzada especialment per afectats de Covid-19. Un dels nou padrins ha rebut l’alta i, per tant, ja només hi queden vuit, d’ells quatre provinents d’altres residències. Dos d’ells es troben en situació de convalescència, esperant una segona PCR negativa que permeti considerar-los totalment curats.

nous casos coronavirus 20 maig 

Entre els col·lectius professionals, torna a baixa el nombre de professionals sanitaris encara amb la malaltia. Dos d’ells han obtingut l’alta i, per tant, ja només queden divuit. Entre els membres dels cossos especials, encara queden dos casos actius.

Des del Govern també s’ha informat que la segona tanda de cribratge amb tests d’anticossos avança a bon ritme. Ja s’han fet més de 23.500 proves. Es tracta, segons ha afirmat el ministre portaveu, Eric Jover, del “mateix ordre de magnitud que a la primera campanya”.

casos actius coronavirus 20 maig

Etiquetes

Comentaris

Trending