Investiguen l’aparició sobtada d’una desena de contagis a l’escola francesa de la Massana

Malgrat que la incidència en la recta final del curs és molt minsa arreu, ha sorprès als responsables de Salut un episodi que hores d’ara manté asimptomàtics la majoria d’afectats

Una imatge de l'escola francesa de primària de la Massana.
Una imatge de l'escola francesa de primària de la Massana. ARXIU

La irrupció inesperada i ben bé a les acaballes del curs d’una desena de contagis en alumnes de l’escola francesa de primera ensenyança de la Massana ha agafat ben bé de sorpresa no només els responsables educatius sinó també els encarregats al ministeri de Salut del seguiment epidemiològic en la població escolar. S’està estudiant quin pot ser l’origen d’aquest episodi.

El seguiment, la investigació, que es mira de seguir tant com es pot des dels rastrejadors de l’Oficina Covid, és més per tallar de rel possibles cadenes de contagis en un moment de baixa incidència de la malaltia que no pas per la preocupació que originin els casos en sí. Segons les fonts ministerials consultades, la pràctica totalitat dels afectats són asimptomàtics.

Evidentment, igual com la situació està força estabilitzada en la ciutadania en general, també ho està entre la població escolar que encara els darrers dies de curs. Tot i l’episodi massanenc, es mantenen les xifres d’afectació a les aules: hi ha sis classes sota vigilància activa –una aïllada de manera total i cinc més amb alguns dels seus integrants confinats- i quatre en vigilància passiva.

Comentaris

Trending