La investigació conclou que el lot de sobrassada de la marca ‘Els Escaubells’ no comportava cap risc

A finals de juny es va retirar un lot davant la possibilitat que pogués causar listeriosi, però les anàlisis han descartat aquesta opció i s’assegura que el producte és segur per al consum

Sobrassades de la marca 'Escaubells'
Sobrassades de la marca 'Escaubells'

El passat 30 de juny, el ministeri de Salut va emetre una alerta sanitària per evitar el consum de la sobrassada de la marca ‘Els Esaubells’, concretament del lot  número 042223 que havia estat comercialitzat al Pas de la Casa i s'havien venut poques unitats del producte abans de la seva retirada. La investigació ha conclòs que no hi havia cap risc per a la salut de les persones que l’haguessin consumit.

L’alerta es va emetre davant la possibilitat que el producte pogués estar contaminat pel bacteri Listeria monocytogenes, conegut per causar la malaltia de la listeriosi. El Ministeri de Salut i l’empresa Ecotècnic han col·laborat en la investigació, realitzant anàlisis del producte i obtenint resultats coincidents.

Ecotècnic explica, a través, d’un comunicat, que la investigació ha demostrat que “la quantitat del bacteri present en la sobrassada complia amb els requisits de la normativa vigent”. Afegeix que de forma complementària, es va dur a terme una anàlisi exhaustiva de les característiques fisicoquímiques del producte en qüestió. Aquesta anàlisi va revelar que “la quantitat de l’aigua que contenia l’aliment era incompatible amb el creixement del bacteri”. Per tot plegat, exposa que “l’estudi realitzat al lot que va ser retirat de forma cautelar ha confirmat que no existia cap risc per a la salut de les persones que poguessin haver-la consumit”.

D’aquesta manera, es vol enviar un missatge de tranquil·litat i garantir que aquest producte és segur per al consum.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending