S’inicia la campanya de vacunació contra la grip amb 9.000 dosis

Des del 18 d’octubre, i fins a finals d’any, i es dirigeix principalment als majors de 65 anys i a diferents grups de risc

Comentaris

Vacunació de la grip.
Vacunació de la grip. Altaveu

El director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Piqué, alertava de la importància que prenia aquest any la campanya de vacunació contra la grip estacional. Avui, el Govern ha fet públic que s’han adquirit 9.000 dosis que es començaran a administrar el pròxim 18 d’octubre, i s’allargarà fins a finals d’any. Com és habitual en l’administració d’aquest vaccí, anirà destinat principalment als majors de 65 anys i diversos grups considerats de risc.

La recomanació general és que la vacuna s’administri durant les primeres setmanes de la campanya, ja que la temporada de la grip comença aviat. Les indicacions per poder rebre-la varien segons el grup al qual es pertany. En primer lloc, els majors de 65 anys hauran de demanar hora al Centre d’Atenció Primària (CAP) i no serà necessari que duguin cap prescripció mèdica.

Per contra, la resta de persones que siguin considerades de risc, podran demanar als seus metges de referència que els donin la recepta, fent-ho constar a la història clínica compartida. Així, el següent pas serà demanar hora al CAP per poder ser vacunat. Algunes persones que poden pertànyer a aquest grup són les que tenen malalties que poden empitjorar a causa de la grip, les embarassades, o que tenen exposició laboral directa amb aus domèstiques o salvatges i porcs.

D’altra banda, els treballadors, o aquells que viuen o estan ingressats a una residència o a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, se’ls administrarà el vaccí al mateix centre. És a dir, serà el mateix centre qui es farà càrrec de vacunar aquelles persones que formen part d’un grup de risc. A més, les autoritats sanitàries organitzaran una operativa específica per posar-la als treballadors de serveis comunitaris essencials i als del centre penitenciari.

Per últim, les persones que no formen part d’un grup de risc, però volen rebre la vacuna, han de posar-se en contacte amb el seu metge referent i adquirir la dosi a la farmàcia. La vacuna és gratuïta per a aquells que puguin patir complicacions amb la grip. A més, enguany s’ha afegit com a casuística habitual el fet d’haver requerit ingrés hospitalari per la Covid-19. Respecte a la vacuna pel coronavirus, el ministeri de Salut ha indicat que es pot rebre el vaccí per a la grip sense respectar cap interval entre ambdós fàrmacs.

Etiquetes

Comentaris

Trending