Els ingressats per Covid creixen un 62% i els casos actius un 30% en menys d’una setmana

Dos nous pacients fan pujar a 26 els interns al centre sanitari mentre que Joel López, un dels assessors de Govern, parla ja obertament de “tercera onada” i avisa que la situació “comença a ser perillosa”

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

El 2021 ha arribat amb un fort increment del nombre d’ingressats per coronavirus a l’hospital de Mertixell. Als set de divendres, s’han sumat dos més en les darreres hores, fet que fa elevar fins a 26 els malalts tractats al centre sanitari. A banda, els casos actius tornen a superat el 600 confirmant el fort repunt dels darrers dies. Sobre les dades dels darrers tres dies, el biòleg Joel López, un dels assessors del Govern, alerta que es comencen a veure els efectes de les festes de Nadal i que “la situació comença a ser perillosa”.

Una de les dades que inquieta és el nombre de persones que han necessitat hospitalització, que s’ha disparat de forma important. Dels setze que hi havia a inicis de setmana s’ha saltat a 26, amb dos nous ingressos les darreres hores. D’aquests, 22 es troben a planta.

El que millora és la situació al sistema escolar, a l’espera del retorn previst per la pròxima setmana. Queden ja únicament vuit grups amb alumnes confinats, dels quals només un amb tots els estudiants aïllats. 23 aules més estan sota vigilància passiva.

En les darreres hores hi ha hagut 49 diagnòstics de pacients amb el coronavirus, fet que situa el total des de l’esclat de la pandèmia en 8.166

Quatre més es troben en la unitat de cures intensives. D’aquests, un requereix ventilació mecànica. A banda cal tenir en compte que la planta especifica per a malalts amb Covid del Cedre s’ha hagut d’activar per acollir els padrins provinents del brot detectat a Salita (sis residents i un treballador). Actualment, i segons el mateix SAAS, hi ha cinc avis ingressats a aquestes dependències.

Pel que fa als nous contagis, en les darreres hores s’han comptabilitzat 49 diagnòstics més de Covid, que fan elevar fins a 8.166 el total d’infeccions registrades a Andorra des de l’esclat de la pandèmia. D’aquests, 7.260 corresponen a la segona onada.

Una altra dada preocupant és la que es refereix als casos actius. Ja tornen a superar els 600, confirmant el fort repunt viscut aquesta setmana. Dels 474 anunciats dilluns pel Govern, s’ha saltat a 619.

Les xifres fan que el biòleg Joel López parli ja obertament de “tercera onada”. En una piulada a Twitter apunta que l’increment de casos dels darrers dies “són l’inici dels contagis causats els dies 24/25/26”. Assegura que “la situació comença a ser perillosa” i reclama “molta atenció”.

EqsBIYBW4AE48ku

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending