Indignació entre els pares de maternal de la Massana pel deficient seguiment de la nena positiva

Van ser els educadors els qui van aïllar l’infant el 10 de setembre davant els símptomes que presentava, però a les famílies de la resta d’alumnes no els van avisar fins aquest dissabte

Una imatge de l'escola de maternal i primera ensenyança de la Massana.
Una imatge de l'escola de maternal i primera ensenyança de la Massana. ARXIU

Moltes de les famílies dels nens de l’aula de maternal de l’Escola andorrana de la Massana que han d’estar aïllats fins que no tinguin els resultats de les proves de detecció ràpida del coronavirus que s’han realitzat aquest diumenge estan indignades. Indignadíssimes, fins i tot. Lamenten el deficient seguiment que es va fer de la nena que ha acabat donant positiu. Perquè se sabia de la possibilitat del contagi des del 10 de setembre i no va ser fins aquest dissabte que es va comunicar la situació als pares i mares.

Resulta que aquell dia, el segon dia de curs, una nena de la darrera etapa de maternal de l’andorrana de la Massana, hauria advertit durant el dinar que no es trobava bé, que tenia fred. Se la va calmar i no va ser fins que es va tornar a l’aula que la menor va insistir que es notava molt cansada. Llavors se li va prendre la febre i es va comprovar que superava els 38º. Immediatament els educadors que la tenien sota la seva responsabilitat van comunicar-se amb el pare perquè l’anés a cercar i la van aïllar dins mateix de l’aula.

Accés principal a l'Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de la Massana.

Relacionat

L’infant de maternal de la Massana positiu de Covid feia més d’una setmana que no anava a classe

Era un dijous. Ja no tornaria a classe l’endemà. Tampoc, òbviament, el cap de setmana. El dilluns el pare va tornar a portar la nena a l’escola, davant la sorpresa dels mestres, que li van demanar un justificant mèdic que certifiqués que la menor estava bé. L’home, suposadament, ni tan sols no hauria acudit a cap pediatra. I és aquí quan hi va començar a haver un cert malestar. Però no es va adoptar cap mesura amb la resta de companys. Evidentment, la nena no va ser admesa.

Poc després, segons algunes fonts que no han pogut concretar si va ser el mateix dilluns o l’endemà, es va contactar amb la mare de la petita per advertir-la de la situació. La progenitora va explicar que ella havia estat diagnosticada com a positiva, però que com que la menor estava amb el seu pare, no comptaven que hi hagués hagut contagi. Però que procuraria perquè se la portés al pediatra i se li fessin les proves oportunes.

Quan dies després dels símptomes de la nena des del centre es van posar en contacte amb la mare, aquesta els va explicar que ella estava malalta però que no comptava que hagués contagiat la filla; amb tot, ni tan sols llavors es van adoptar mesures

Fos dimarts o dimecres i sabent que la mare era positiva i la filla uns dies abans havia presentat un quadre de febre força alta, tampoc no es va adoptar cap mesura amb la resta de companys. Finalment, la menor va ser diagnosticada com a infectada pel coronavirus i aquest dissabte, ja sí, les famílies de la resta de companys de la menor en qüestió van ser avisats que havien de confinar els seus fills i dur-los aquest diumenge a l’‘stop lab’ de Prat de la Creu per ser sotmesos a les extraccions pertinents de mostres per fer les analítiques TMA. Si quan es comuniquin els resultats són negatius, ja no caldrà mantenir el confinament domiciliari.

Tots els dies que han passat, però, i una vegada els pares i mares de la resta de menors han estat informats, han fet saltar el malestar i la indignació, atenent que no s’ha fet un seguiment prou acurat de la situació. Perquè si bé és cert que els menors no van tenir cap més contacte amb la seva companya des de dijous de la setmana passada, sí que hi van dinar aquell mateix dia i hi havien estat també en contacte el dia abans.

Això hauria pogut fer que la resta de companys, que a priori no han donat cap símptoma encara que aquest extrem no s’ha pogut confirmar del tot, haguessin estat contagiats i, alhora, haurien pogut anar infectant altres persones, començant pels seus propis familiars. En tot cas, es preveu que entre aquest dilluns i aquest dimarts vinent, ja amb els resultats de les analítiques fetes avui, s’acabi sortint de dubtes, tot i que podria ser que durant aquests dies els infants hagin negativitzant la malaltia però l’hagin ‘repartit’.

Comentaris (11)

Trending