L’infant de maternal de la Massana positiu de Covid feia més d’una setmana que no anava a classe

Salut no ha avisat a les famílies de la resta de l’aula fins al cap de nou dies que se sabés que el menor no es trobava bé; si donen negatiu en les proves que es faran aquest diumenge no caldrà que continuïn confinats

Accés principal a l'Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de la Massana.
Accés principal a l'Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de la Massana.

Feia més d’una setmana, en concret des de l’11 de setembre, que l’infant de l’aula de l’última etapa de maternal de l’Escola andorrana de la Massana que ha donat positiu de Covid no anava a classe. I com a mínim els responsables del centre sabien que el menor no es trobava bé. Però no ha estat fins aquest dissabte que s’ha avisat les famílies de la resta d’alumnes de la classe que calia que es confinessin als seus respectius domicilis com a mesura de precaució.

Els companys del positiu, a l’entorn de 5 anys, hauran d’acudir a primera hora de la tarda d’aquest diumenge a l’‘stop lab’ ubicat a la cinquena planta de l’aparcament comunal vertical de Prat de la Creu, a Andorra la Vella, per sotmetre’s a la prova de detecció ràpida de coronavirus. Segons els responsables de l’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, malgrat que de forma genèrica els aïllaments domiciliaris, de mitjana, han de durar catorze dies, en aquest cas aquest termini es podrà escurçar molt. Segons la carta enviada pel ministeri a les famílies, si la TMA a la qual s’han de sotmetre els infants aquest diumenge “és negativa, es podrà finalitzar l’aïllament atès que hauran passat deu dies del darrer contacte”.

Encara que la TMA sigui negativa i es pugui deixar sense efecte l’aïllament, s’haurà de fer un “seguiment de símptomes del vostre fill o filla fins el dia 30 de setembre”

En efecte, en el mateix document es deixa clar que el darrer contacte entre el menor positiu i la resta de companys va ser el 10 de setembre. Això vol dir que l’infant contagiat va anar dos dies a classe i a partir del tercer va causar baixa, segons les fonts, perquè ja no es trobava bé. Entre els familiars de la resta d’infants, més enllà del problema logístic que pugui suposar haver de confinar un menor, confinament que en aquesta ocasió, per sort o desgràcia, pot quedar limitat a un cap de setmana, hi ha cert malestar per la sensació (o gairebé certesa) que han estat alertats amb molt de retard.

En la missiva que s’informa del contagi del company d’aula es deixa clar que encara que la TMA sigui negativa i es pugui deixar sense efecte l’aïllament, s’haurà de fer un “seguiment de símptomes del vostre fill o filla fins el dia 30 de setembre”. Això vol dir haver de registrar la temperatura dos cops al dia i vigilar si apareixen símptomes compatibles amb el virus. També es deixa clar que més enllà dels infants de la classe, no cal aïllar cap altre membre de la comunitat educativa (és a dir, no es confinen els educadors, els mestres), i que “la resta de convivents, mentre els resultats de les proves del menor siguin negatives, podeu continuar amb la vostra vida diària”.

Comentaris (4)

Trending