L’impacte Covid al sistema escolar segueix en augment tot i el descens de casos actius

HI ha fins a 31 aules amb algun estudiant aïllat a domicili per haver-se contagiat, mentre que un nombre elevat d’altes en les darreres hores ha permès situar els pacients amb la malaltia novament per sota dels 300

Una imatge nocturna del centre hospitalari.
Una imatge nocturna del centre hospitalari. Toni Solanelles

El sistema escolar continua sent el punt de més tensió epidemiològicament parlant. I és que el nombre d’aules amb algun estudiant aïllat a casa seva continua incrementant-se. Ja n’hi ha 31, cap d’elles, però, de forma completa. A banda, hi ha un nou pacient ingressat a l’hospital, després d’una jornada on un elevat nombre d’altes ha permès reduir per sota dels 300 els casos actius.

Entre aquest dilluns i dimarts, Salut ha detectat fins a 22 nous contagis amb el coronavirus. Això eleva a 15.929 el nombre d’infeccions detectades al país des de l’esclat de la pandèmia. Fa dies, tot s’ha de dir, que el ritme de nous malalts ha crescut, fet que accelera l’arribada de la barrera dels 16.000.

En canvi, al llarg de les darreres hores, ha estat important el nombre d’altes que s’han pogut atorgar, en gran part, moltes retardades per l’efecte cap de setmana. Per tant, s’ha produït una sensible disminució dels casos actius, que dilluns presentaven xifres per sobre dels tres centenars, fet que no succeïa des d’inicis d’agost. Ara, han passat del 319 a 292.

D’aquests, quatre, un més que dilluns, es troben ingressats a la planta Covid de l’hospital de Meritxell. Afortunadament, cap d’ells requereix estar a la unitat de cures intensives.

L’afectació, en canvi, és important al sistema escolar. En gran part pel fet que, tal com ve destacant el ministeri de Salut, una part elevada dels nous contagis corresponen a menors, la franja d’edat que encara no s’ha pogut vacunar. I, lògicament, això implica haver de confinar-los a casa. Actualment, hi ha 31 aules amb algun dels seus alumnes en aquesta situació, dues més que dilluns. A banda, sobre nou grups més es fa vigilància passiva.

Pel que fa a la campanya de vacunació, fa dies que el nombre de vaccins ha quedat en 108.909. S’està a l’espera que, a finals de mes, es reprengui el procés amb les terceres dosis per a persones majors de 65 anys i amb patologies que els fan especialment vulnerables.

Comentaris (1)

Trending