L’hospital registra la xifra d’ingressats per coronavirus més alta des del gener

Hi ha 42 pacients, dels quals 34 a planta i 11 a l’UCI, mentre que en les darreres hores s’han diagnosticat 42 nous positius i es redueixen de forma molt lleugera -tot just cinc menys- els casos actius

La pressió que provoca el coronavirus a l'hospital segueix a l'alça.
La pressió que provoca el coronavirus a l'hospital segueix a l'alça. T. S.

L’evolució de la pandèmia continua sent negativa, especialment pel que fa a l’increment de pressió que es viu a l’hospital de Meritxell. El nombre de pacients ingressats al centre sanitari, sigui a planta sigui a la unitat de cures intensives, s’ha anat incrementant els darrers dies. Aquest dimarts, s’ha situat en 42 persones. Cal remuntar-se al gener, quan llavors també hi havia padrins a l’àrea Covid del Cedre, per trobar una xifra tan elevada.

El repunt -i qui sap si ja no es pot parlar de nova onada- de la pandèmia continua, tot i que, pel que fa als nous positius, la xifra d’aquest dimarts (sempre tenint present que dilluns va ser festiu) és moderada (42) en comparació a la de jornades anteriors. Això situa el total d’infeccions registrades al país des de l’esclat de l’epidèmia en 12.328, de les quals 11.570 persones l’han aconseguit superar. D’aquestes, 47 han rebut l’alta en les darreres hores.

Això permet una lleugera caiguda dels casos actius. De 646 passen a 641. Tot i això, la pressió a l’hospital va a l’alça, amb cinc pacients més ingressats. Hi ha un total de 45, dels quals 34 a planta i onze a la unitat de cures intensives. D’aquests, deu es troben connectades a un respirador mecànic. Al matí, la xifra havia estat encara superior, fins a 45, però s'han donat tres altes al llarg de la tarda.

Cal remuntar-se al mes de gener, en plena tercera onada, per trobar xifres d’ingressos tan elevades al centre sanitari. Llavors també es va arribar la quarantena de pacients, als quals s’havien de sumar els interns a l’àrea Covid del Cedre, que es va haver d’activar pels brots a Salita i a Sant Vicenç d’Enclar.

On sí que hi ha una millora de les dades, lògica pel fet de ser un període de vacances, és al sistema educatiu. HI ha quinze aules amb algun alumne confinat, tres menys que dilluns; mentre que també es redueixen (en cinc) els grups sota vigilància passiva: de 48 a 43.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending