L’hospital recupera el servei d’estètica oncològica gratuït

Les pròximes setmanes es tornarà a reprendre el programa destinat a totes aquelles persones que estan rebent un tractament oncològic i podran rebre sessions fetes per esteticistes professionals

Esteticistes de la Fundació Natura Bissé.
Esteticistes de la Fundació Natura Bissé. Fundació Natura Bissé

El servei d’estètica oncològica gratuït torna a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell les properes setmanes. Amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), la Fundació Ricardo Fisas Natura Bissé (FRFNB) i l’Associació de Dones d’Andorra han comunicat que pròximament es podrà disposar d’aquest programa, iniciat al 2017. D’aquesta manera, totes les persones que estan rebent un tractament oncològic poden assistir a sessions individuals realitzades per esteticistes professionals i formades per millorar l’estat de la seva pell.

El funcionament d’aquest programa a Andorra depèn de tres entitats que aporten diferents punts perquè es pugui mantenir. D’una banda, el SAAS ofereix el suport, la gestió de les cites i un espai físic a l’hospital per poder-lo fer. La FRFNB té les esteticistes, que són voluntàries, i els productes necessaris. Finalment, l’ADA sufraga els costos de la formació, sempre i quant la persona sigui voluntària un mínim de dos anys.

D’aquesta manera, en les pròximes setmanes, es tornarà a reprendre el servei, i es farà amb un procediment adequat per al Covid-19 i validat per totes les parts. Les persones que reben un tractament actualment, poden sol·licitar informació al servei d’oncologia de l’hospital. “Gràcies a aquest programa podem arribar a més pacients que necessiten aquests serveis”, ha explicat Maria Mata, de la FRFNB. Per part del SAAS, afirmen que “és un valor afegit que podem aportar i que dona més confiança i benestar en el dia a dia d’aquestes persones”.

Montserrat Nazzaro, presidenta de l’ADA, assegura que “hem treballat per reprendre el programa després de l’aturada per la pandèmia perquè volem seguir donant aquest confort de forma gratuïta a les persones en tractament oncològic que pateixen importants efectes secundaris en la pell”. A més, l’associació oferirà, pròximament, xerrades a través de les xarxes socials explicant què és exactament l’estètica oncològica i la dermatologia.

Comentaris

Trending