L’hospital estudia el cas d’una dona gran que va haver d’ingressar després de vacunar-se

Salut i el SAAS descarten que per ara hi hagi hagut cap incidència greu entre joves de menys de trenta anys que estan rebent el vaccí de Pfizer

Una imatge recent de l'hospital.
Una imatge recent de l'hospital. Toni Solanelles

L’hospital està analitzant el cas d’una dona d’edat avançada que fa pocs dies va haver d’ingressar al centre després de ser vacunada contra la Covid. Així ho han reconegut fonts oficials del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), que juntament amb el ministeri de Salut han assegurat no tenir per ara notícies de cap incidència en relació amb possibles efectes secundaris a persones de menys de trenta anys que estan sent vaccinades amb Pfizer des de final de la setmana passada.

Més enllà de reconèixer que s’està estudiant el cas de la dona gran, respecte de la qual només s’ha explicat que va rebre una dosi d’AstraZeneca (sense que s’hagi precisat si es tractava de la primera tanda o la segona), les fonts consultades no han facilitat cap més element. És el primer cop, això sí, que es reconeix un ingrés hospitalari que podria estar directament relacionat amb efectes secundaris de la vacunació. No s’ha precisat, tampoc, el nivell de gravetat que comportarien les dolences sofertes.

El que sí que han assegurat tant des de Salut com des del SAAS que no hi ha constància de cap hospitalització de persones de menys de trenta anys que pugui tenir relació amb alguna incidència relativa amb la vacunació, en aquest cas amb el fàrmac desenvolupat per Pfizer. Des de final de setmana que s’està vacunant la població més jove amb les dosis enviades des d’Espanya. Aquest dilluns s’han vaccinat els primers menors d’edat (de 16 a 18 anys).

No és el primer cas que s’admeten algunes incidències de certa rellevància possiblement relacionades amb la vacunació. Això no vol dir que sigui una excepcionalitat. Ben al contrari. S’està dins la plena normalitat i menys i tot dels possibles efectes secundaris que pot arribar a comportar l’administració de qualsevol vacuna, en aquest cas la que serveix per immunitzar en relació amb el coronavirus. Qualsevol incidència es pot reportar pels canals establerts perquè acabin arribant a les autoritats sanitàries internacionals.

Comentaris (4)

Trending