El Govern elimina el passaport Covid, a excepció d’espais amb persones “de risc”

Únicament se sol·licitarà en llocs associats a la població més sensible, com són centres sociosanitaris, entre altres

Un passaport Covid del Principat.
Un passaport Covid del Principat. Toni Solanelles

Després que Salut anunciés aquest dimarts que pensava sol·licitar l’eliminació del passaport Covid, el Consell de Ministres ha portat endavant la demanda. Per tant, ja no serà necessari en cap cas, excepte “per prudència” en espais que estiguin associats a la població més sensible. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha explicat que es continuarà demanant a centres sociosanitaris o casals d’avis, per exemple, “per criteris de seguretat”.

La “fase estacionària” a la que s’ha arribat pel que fa a la pandèmia ha fet que el Govern prengui la decisió d’eliminar el passaport Covid, que fins ara se sol·licitava per poder accedir a certs espais. D’aquesta manera, a partir d’aquest dijous deixarà de ser necessari, únicament mantenint-se en ocasions en què hi hagi persones que puguin ser de risc. Així, la gent gran haurà de continuar presentant-lo per accedir als seus espais de reunió. Concretament, es demanarà a centres de dia, llars de jubilats i casals d’avis.

A banda, el Govern també ha considerat que es podien alleugerir les visites als centres residencials. Segons ha explicat Jover, s’eliminarà el nombre màxim de visites a les persones que resten allà, i podran ser dos visitants de forma simultània. Malgrat tot, el ministre ha remarcat que “cal continuar mantenint un criteri de prudència, perquè aquesta millora de la situació és gràcies a la bona conducta i la col·laboració de la ciutadania”.

La situació de la Covid-19, per tant, és relativament estable. El nombre de casos actius continua sent elevat, situant-se aquest dimecres en 717, amb 84 persones positives les darreres hores i 67 altes. La pressió al sistema sanitari continua baixa, amb vuit persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i dues a l’UCI amb ventilació mecànica. Les escoles compten amb set aules en vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending