Govern confia començar a vacunar aquesta setmana amb les 2.000 dosis que espera

Martínez Benazet explica que la quantitat de vaccí que es rebrà inicialment permetrà vacunar tots els residents en centres sociosanitaris i els professionals de la salut que ho vulguin

Una de les ampolletes del vaccí de Pfizer.
Una de les ampolletes del vaccí de Pfizer. ARXIU / SALUT

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, espera començar a vacunar “molt aviat”. De fet, per aquesta setmana el Govern preveu la recepció de dues safates de vacunes, un total de 2.000 dosis que encara no està clar com acabaran arribant des del punt de vista logístic i que haurien de permetre vacunar un miler de persones, això vol dir tots els residents en centres sociosanitaris i els professionals de la salut que ho vulguin. El titular de Salut ha assegurat que s’està treballant en el dispositiu, que no és senzill.

Martínez Benazet ha explicat que no s’esperava rebre en una primera tongada tantes dosis, però tot i així s’ha felicitat per aquest fet tot afirmant que el fet que es vagi una mica més tard que en altres llocs on la vacunació ja s’ha iniciat permetrà, d’entrada, ajustar algunes imprecisions en els dispositius i en la logística. De fet, aquest mateix dilluns s’hauria tractat amb les autoritats sanitàries espanyoles “detalls sobre l’operativa” i la conservació de les dosis en el moment de ser traslladades.

Es començarà a vacunar pels residents al Cedre malgrat que gairebé de manera simultània es preveu encetar el procés a tots els centres sociosanitaris del país

El ministre no ha aclarit ni quan arribaran les dosis -tampoc si arribaran les 2.000 de cop o si seran dues trameses de mil- ni quan es començarà a administrar el vaccí, malgrat que ha donat a entendre que hauria de ser aquesta setmana i, en tot cas, serà “molt aviat”. Sí que ha assegurat que ja s’estan preparant els consentiments informats en relació amb aquelles persones que han de ser de les primeres en ser vacunades.

Es començarà a vacunar pels residents al Cedre malgrat que gairebé de manera simultània es preveu encetar el procés a tots els centres sociosanitaris del país. Amb les dosis que s’espera rebre no només es podrà vacunar els interns que no hagin adquirit la immunitat natural sinó també als treballadors dels centres i “pràcticament a tots els professionals del SAAS” que ho vulguin, atès que la vacunació és voluntària.

El titular de Salut confia que a poc a poc “s’aniran vencent les reticències”, i tot i que no sap si hi ha gaire contrarietat entre els professionals sanitaris a vacunar-se, està convençut que el fet que “això no és una grip” i “pots transmetre la malaltia amb conseqüències letals” per la qual cosa, entre això i la vocació de protecció als altres que ha augurat Martínez Benazet que els sanitaris tenen està segur que hi haurà una vacunació massiva o gairebé. “Jo mateix em posaré la vacuna sense cap tipus de reticència i si fa falta ho faré públic”, ha assegurat.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending