Govern autoritza l’obertura dels casals d’avis i cases pairals

Les instal·lacions que ho tenen permès són aquelles que segueixen les mesures específiques marcades pel ministeri de Salut

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a una compareixença.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a una compareixença. Govern d'Andorra

El Consell de Ministres ha aprovat l’obertura de casals d’avis i cases pairals a partir de l’1 d’abril. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja explicat que s’ha autoritzat donat que les persones que acudeixen a aquestes instal·lacions, en gran part, ja han rebut la vacuna, com que formen part de la fase 2. Tot i això, només ho podran fer si segueixen les mesures específiques marcades.

Les instal·lacions no seran les úniques que hauran de seguir indicacions, els avis només podran accedir si compleixen certs requisits. Per poder acudir han d’estar vacunats com a mínim amb una dosi, haver passat la malaltia en un termini inferior a sis mesos o disposar d’un resultat de serologia positiu dels darrers tres mesos.

Algunes de les mesures que es prendran en aquests espais serà la limitació de grups de màxim quatre persones per a dur a terme les activitats a l’interior. Tot i això, es recomana prioritzar les accions a l’aire lliure. A més, també s’ha de dur a terme un registre dels usuaris que accedeixen als serveis, que signaran un certificat conforme no presenten símptomes de malaltia aguda i que no estan sotmesos a una mesura d’aïllament domiciliari.

El personal que hi treballa serà sotmès a un cribratge amb test d’antígens cada cop que s’incorporin al torn. Si han estat vacunades, podran fer-ho solament una vegada a la setmana.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending