Govern ampliarà les inspeccions amb sancions més àgils per fer complir les mesures antiCovid

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha indicat que les lleus es podran aplicar de manera pràcticament immediata i Espot no descarta mesures més dràstiques

Comentaris

Esport i Martínez Benazet durant la roda de premsa.
Esport i Martínez Benazet durant la roda de premsa. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot ha dit aquest dilluns que s'incrementaran substancialment el nombre d'inspeccions als locals comercials. En cas que no es compleixin les mesures, les sancions seran molt àgils. Les lleus van dels 200 als 1.000 euros, les greus dels 1.0001 als 20.000 euros i les molt greus dels 20.001 als 100.000 euros. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha indicat que les lleus es podran aplicar de manera pràcticament immediata.

Les mesures i els horaris per als restaurants i els bars no canvien. L'única novetat és la precisió de la 'unitat de convivència' que són persones que viuen en un mateix domicili,  pares, mares i fills i filles que conviuen sota el mateix sostre. Espot ha explicat que després que els serveis d'inspecció de Govern hagin constatat “una lectura flexible” d'aquest concepte de 'nucli de convivència', s'ha volgut clarificar per evitar altres interpretacions més laxes”.

Ha dit que en funció de les dades sanitàries no es descarten mesures més dràstiques i ha assenyalat que "depén de tots" que no s'hagin d'endurir les restriccions . "Pel moment és un advertiment però si les dades  continuen sent negatives obligarà a prendre mesures i els bars i els restaurants són un lloc amb molta interacció". En aquest sentit, Govern estudia la introducció dels tests d'antígens abans d'anar a un bar o restaurant, però el ministre de Salut ha advertit que que no és un tema fàcil

Es continua recomanant el teletreball sempre que la tipologia de l’activitat no requereixi la presència física del treballador. Les reunions de treball presencials no poden superar les quatre persones. Les reunions de familiars i amics queden també reduïdes a quatre persones. Espot ha indicat que si cal aplicar noves restriccions es miraria a l'àmbit esportiu, cultural i d'activitats a l'aire lliure però que ara "no ho tenim sobre la taula".

-

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending