Funcionaris reconvertits en rastrejadors

Govern està reubicant treballadors públics i enviant-ne uns quants, alguns per a sis mesos, a l’edifici de les Columnes per donar suport a la traça de malalts Covid i estalviar-se contractacions

L'antiga seu de la Justícia acull ara, entre altres, els rastrejadors dependents del ministeri de Salut.
L'antiga seu de la Justícia acull ara, entre altres, els rastrejadors dependents del ministeri de Salut. Altaveu

Fins ara, el nucli dur de l’equip de rastrejadors, a banda d’alguns voluntaris i sanitaris desafectats de les seves funcions, han estat persones inscrites al servei d’Ocupació que l’administració ha anat contractant. A partir d’ara, per reforçar l’equip de persones que miren de traçar el camí del coronavirus, i per estalviar-se costos, l’administració està recol·locant funcionaris que per la idiosincràsia del moment han vist baixar la seva activitat ordinària i han estat enviats a l’edifici de les Columnes.

Així ho han assegurat fonts governamentals, que han explicat que en alguns casos hi ha treballadors públics que han estat enviats a l’equip de traçadors per un període de sis mesos. Encara que el Govern s’entesti en vendre el bon funcionament d’aquest equip -les persones que l’integren no hi tenen res a veure-, la manca de mitjans en aquesta matèria ha estat una de les grans mancances en l’intent de controlar la pandèmia.

Hi ha només tres tècnics -tècniques per ser exactes- que fan la valoració científica dels casos. Durant una temporada, una quarta epidemiòloga o assimilada ha reforçat aquest grup de tres. La resta són persones que es mira que tinguin coneixements sanitaris però que, al capdavall, s’ha ‘tibat’ d’on s’ha pogut, essent el servei d’Ocupació la principal bossa on s’ha anat a buscar aquestes persones.

Sala de treball dels rastrejadors al ministeri de Salut.

Relacionat

Queixes de diagnosticats amb Covid-19 pel retard i la forma de fer dels rastrejadors

Uns professionals d’urgència que es dediquen a contactar amb les persones detectades com a positives per donar-los les instruccions que escaigui i, després, mirar de descobrir quins haurien pogut ser els seus contactes. Amb l’enviament de funcionaris, alhora que s’estalvia diners en contractacions l’administració es vol mirar d’incrementar també la potència de rastreig.

Comentaris (2)

Trending