França decideix retardar l’inici del toc de queda de les sis a les set de la tarda

El primer ministre, Jean Castex, anuncia en confinament durant un me de dues regions i tres departaments

El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous.
El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous. Altaveu

El govern francès ha decidit confinar durant un mes dos regions (Hauts de France i Ile de France) i tres departaments (Seine Maritime, Alpes Maritimes i Eure). El confinament entrarà en vigor la mitjanit de divendres a dissabte. Les escoles, però, es mantindran obertes segons ha anunciat el primer ministre, Jean Castex. Es tancaran tots els comerços no essencials.

Castex ha reconegut que el confinament durant els caps de setmana funciona però que es insuficient veient l'augment de casos i d'ingressos a l'hospital. Ha confirmat que el país esta vivint una tercera onada de la pandèmia i que cal prendre mesures més restrictives en algunes zones. "La nostra responsabilitat és que no se'ns escapi el control", ha dit. S'ha accentuat la pressió a les unitats de cures intensives a causa de l'expansió de la variant britànica

El primer ministre també ha anunciat que el toc de queda començarà a partir de les set de la tarda a tot el país a partir d'aquest dissabte. Ha confirmat que es tornarà a vacunar amb AstraZeneca després de l'acord de l'Agència Europea del Medicament i el propi Castex ha dit que aquest divendres se li injectarà un d'aquests vials.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending