Força demanda de tests d’antígens a les farmàcies del país

Les proves es poden trobar per un preu d’entre 13 i 18 euros, depenent de la botiga i de si el test el realitza un professional allà mateix o si el comprador se l’emporta cap a casa

Un test d'antígens.
Un test d'antígens. Altaveu

Les vendes de tests d’antígens a les farmàcies del Principat s’estan donant amb un bon ritme aquests darrers dies. No obstant això, encara hi ha un bon nombre de residents que, de moment, es conformen amb la prova gratuïta que s’estan repartint a través dels diferents comuns del país. A més, a hores d’ara, cap dels establiments entrevistats que han decidit disposar del producte han manifestat problemes d’existències, però sí que ha trigat a arribar.

A la farmàcia Pasteur, per exemple, s’ha fet una provisió d’uns 200 tests d’antígens pensant que seran suficients per no tindre problemes d’existències de cara als pròxims dies. La prova es pot adquirir a moltes de les farmàcies d’Andorra i el preu oscil·la entre els 13 i els 18 euros, dependent de l’establiment i també de si el test el realitza un professional allà mateix o si el comprador se l’emporta cap a casa. Respecte a si es considera una bona mesura, tots els farmacèutics han declarat que sí i han celebrat la iniciativa. En aquest sentit, segons la informació adjunta del producte, el percentatge de fiabilitat és del 96,6%.

Alguns farmacèutics han explicat que s’han trobat amb molts clients que es pensen que la prova es pot adquirir de manera gratuïta.

Des de la farmàcia Guerrero, establiment que distribueix a tres negocis més del país, han qualificat l’interès de la ciutadania d’“alta demanda”. Respecte al tipus de venda que s’efectua -‘self service’ o per dur a terme allà mateix-, el responsable ha explicat que “hi ha una mica de tot”, és a dir, que hi ha, en la mateixa proporció, qui confia més en la professionalitat d’un farmacèutic i qui troba més adient fer-se la prova tranquil·lament al seu domicili.

En relació amb el segons tipus de clients, els treballadors, abans de dur a terme la venda, fan una petita explicació per aclarir qualsevol dubte que els ciutadans puguin tenir i per exemplificar el procediment que s’ha de seguir. A més a més, alguns farmacèutics han explicat que s’han trobat amb molts clients que es pensen que la prova es pot adquirir de manera gratuïta. No és així. Les unitats sense cap mena de cost només es distribuiran a través dels comuns. En el cas dels que es poden trobar a les farmàcies, cal rascar-se la butxaca una mica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending