Familiars de malalts terminals estupefactes que el coronavirus s’hagi colat a la planta hospitalària

Lamenten que s’hagi hagut de tancar l’ala de medicina interna i no comprenen com ha pogut entrar el virus a la unitat i que no s’adoptin més mesures de control en un lloc tan sensible

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Familiars de malalts terminals hospitalitzats a l’ala de medicina interna ara aïllada arran de la detecció de dos casos positius de Covid estan estupefactes amb el fet que el virus s’hagi colat n una planta de tan alta sensibilitat. Alhora denuncien el que consideren pobres controls realitzats i lamenten que això hagi derivat en el fet que no puguin veure els seus parents “en el tram final de la vida”.

L’ala de medicina interna es va tancar aquest divendres a les visites després de confirmar-se dos positius entre els deu hospitalitzats, entre els quals n’hi ha de pal·liatius. “No entenem com entra la Covid en una planta tan summament delicada”, han afirmat els familiars, que reclamen saber l’origen dels contagis. Si és d’un pacient, d’un treballador o d’un familiar. “Si és de treballadors, tant costa fer un test a la planta mes delicada de l’hospital?”, es demanen els familiars que s’han posat en contacte amb l’Altaveu.

Una imatge de l'hospital.

Relacionat

Confinen l’ala de medicina interna de l’hospital per un petit brot Covid

Encara hi afegeixen que si la porta d’entrada ha estat un familiar, arran d’una visita, tampoc seria del tot estrany perquè “mai no ens han fet cap prova per poder entrar a veure a gent que està al seu tram final”. I ara, fins al 6 de desembre sense poder visitar la persona hospitalitzada. “No tenen ni un trist telèfon m`bil per poder realitzar una trista vídeo trucada i que la família no se senti tant sola en un moment tant complicat”. Per acabar-ho d’adobar, “els caps de setmana no ens permeten parlar amb cap metge ni sanitari”. I exclamen finalment: “Deu ser que el càncer el cap de setmana no fa feina.”

Comentaris (13)

Trending