Confinen l’ala de medicina interna de l’hospital per un petit brot Covid

Es dispara el nombre de persones amb quadres lleus de coronavirus que acudeixen a Urgències per ser formalment diagnosticades

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha hagut d’activar els protocols establerts per a casos Covid que afectin a pacients o a professionals amb contacte directe amb els malalts i, arran d’un petit brot que de moment afecta dues persones hospitalitzades, ha procedit a confinar l’ala de medicina interna, a la segona planta del centre hospitalari. Això passa en plena expansió del coronavirus, que en molts casos s’està vivint com un refredat. De fet, s’ha disparat el nombre de persones amb quadres lleus de coronavirus que acudeixen a Urgències per ser formalment diagnosticades.

Segons el SAAS, l’aïllament de l’ala de medicina interna s’ha establert a partir de la detecció de dos casos positius de pacients per Covid-19 a la segona planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Els dos pacients presenten símptomes lleus i han estat traslladats a la planta habilitada per tractar els casos de Covid. S’han procedit a fer les proves als altres vuit pacients ingressats a la mateixa planta i han estat totes negatives. S’ha efectuat també les proves als professionals de la planta i han estat totes negatives.

Amb tot, les famílies tant dels diagnosticats com de la resta d’hospitalitzats a la unitat esmentada han estat immediatament informades i la planta de medicina interna ha quedat tancada i aïllada per fer el seguiment dels pacients. En principi, fins al dia 6 de desembre no es preveu que es pugui retornar a la normalitat.

La pandèmia torna a estar descontrolada i aquest divendres se superaran, amb escreix, els 800 malalts actius formalment contagiats amb el virus, que amenaça amb noves variants especialment complexes vingudes de l’Àfrica i que condicionen en gran mesura l’hivern, que hauria de ser des del punt de vista econòmic el moment àlgid i crucial del Principat.

Comentaris (6)

Trending