Estar vacunat, tenir anticossos o una PCR negativa, requisits per poder tenir el passaport Covid

Aquest dijous es reprèn la campanya amb les de Pfizer i continuaran amb les d'Astra Zeneca i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet encoratja la població a vacunar-se

Una sanitària es prepara per a una vacunació.
Una sanitària es prepara per a una vacunació. ARXIU

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat que el 'passaport Covid' es podrà demanar quan hagin passat 14 dies després de rebre la segona dosi del vaccí. Les altres possibilitats per a poder-se desplaçar són una prova TMA o PCR i tenir anticossos. Ha afegit que s'estan acabant de perfilar els detalls del que també és coneix com 'certificat verd'.

Precisament, aquest dijous comença la campanya de segones dosis de vacunes, primer de Pfizer i després d'AstraZeneca i el ministre de Salut, Joan Martinez Benazet ha dit que  s'inocularan més de 1.000 dosis de Pzifer el primer dia. "Tenim una evolució epidemiològica molt bona i això es deu a les vacunes”, ha dit, per afegir que “tots els pacients ingressats el darrer mes eren persones no vacunades”. Per aquest motiu, ha encoratjar la població a vacunar-se. La campanya suma 43.850 inscrits.

La taxa de reproducció del virus es manté per sota d'1. Diumenge se situava a 0,92 i aquest dimecres, a 0,88. a insistit en la “importància” de vacunar-se per continuar amb la involució de la pandèmia. Ha ressaltat la “importància de la segona dosi, per allargar la protecció en el temps de la protecció contra el coronavirus”. Pel què fa a l'arribada de noves remeses de vaccins, ha reiterat que “molt aviat tindrem moltes vacunes. En els propers dies rebrem les vacunes de França, també tenim vacunes confirmades des de Portugal i les Pfizer per part d'Espanya. Per tant, arribarem al percentatge d'un 70% de la població vacunable vacunada a l'inici de l'estiu”.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending