Espot afirma que les mesures antiCovid estan sent “positives”

El cap de Govern remarca que la taxa de reproducció “ha baixat” i que a finals de setmana es valorarà si es relaxen, es mantenen o s’endureixen, sempre “segons l’evolució epidemiològica”

Imatge d'arxiu de l'interior d'un restaurant d'Andorra.
Imatge d'arxiu de l'interior d'un restaurant d'Andorra. Altaveu

Les mesures anunciades a inicis de la setmana passada des del Govern per frenar l’avenç del coronavirus, com ara la limitació d’aforament a bars o restaurants estan sent “positives”. Almenys aquesta és la sensació que ha volgut transmetre el cap de l’executiu, Xavier Espot, tot posant en relleu que la taxa de reproducció de la Covid-19 “ha baixat”. Per ara, però, caldrà esperar a l’evolució fins a finals de setmana per veure si es retiren o no. El que sí que ha volgut deixar clar el líder del gabinet és que no hi ha cap pla de confinament previ a la temporada d’hivern.

Espot ha volgut recordar que la forma de fer es manté inalterada des de l’esclat de la crisi sanitària: “anem dia a dia, setmana a setmana i quinzena a quinzena”. I, a partir de les dades epidemiològiques s’actua. I així es va fer, ha assegurat, ara fa uns dies, quan es va optar per aplicar mesures restrictives, com ara limitar a dos les persones que poden seure a una mateixa taula en un bar o a cinc en el cas d’un restaurant. “Són mesures ponderades i ben pensades; no per perjudicar cap sector sinó amb una raó sanitària al darrere”, ha indicat.

El cap de Govern nega que hi hagi cap pla de xoc de confinament de la població previ a la temporada hivernal

I aquesta, ha comentat, rau en el fet que “amb xifres a la mà es va comprovar que un punt important de contagis eren els bars”. Espot també ha volgut deixar clar que “som els primers que volem que les activitats es puguin fer amb normalitat”.

Pel que fa a l’eficàcia de les mesures, i amb la prudència que fa que tot just hagi passat una setmana des de la seva aplicació, el cap de Govern ha avançat que “són positives”. Principalment, ha argumentat, pel fet que “la taxa de reproducció ha baixat”. En uns dies s’espera avaluar de nou la situació i decidir què es fa: relaxar les mesures, mantenir-les o intensificar-les. Sempre, està clar, “segons com evolucioni la situació epidemiològica”.

El que ha volgut desmentir de forma rotunda és que hi hagi cap pla de confinament pensat pel Govern com a prèvia de la temporada d’hivern. “No hi ha cap pla d’aquestes característiques, ho nego rotundament”, ha assegurat. Espot, però, sí que ha deixat clar que, des de l’executiu, no hi ha cap alternativa descartada: “Segons com evolucioni la pandèmia un confinament està sobre la taula com també està la possibilitat de relaxar les mesures”.

Comentaris

Trending