Dotzena defunció a Sant Vicenç d’Enclar a causa del brot de coronavirus

Una dona ha mort aquesta matinada a la clínica geriàtrica esdevenint la víctima 103 lligada a la pandèmia al Principat

Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar.
Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar. Cristian Cortés

La dotzena defunció d’un resident a Sant Vicenç d’Enclar a causa del brot de coronavirus que es va detectar en aquest centre sociosanitari a partir de la vigília de Reis eleva a 103 les víctimes lligades a la pandèmia al Principat. La difunta seria una dona que feia temps que residia a la clínica privada de Santa Coloma i que ha mort aquesta matinada.

Després d’afectar el Cedre durant la primera onada de la Covid, i també a Salita en diferents moments, ha estat a cavalla de la segona i la tercera onada de la pandèmia que el virus s’ha acarnissat amb Sant Vicenç d’Enclar. Excepte un dels interns, tots els residents es van acabar contagiant. L’única persona que s’ha salvat aquest cop és perquè havia superat la malaltia durant la primera fase de la pandèmia.

A falta dels informes definitius de la inspecció que s’ha fet a la residència, el Govern manté que el causant del brot hauria estat un gran contagiador. El fet que a Sant Vicenç d’Enclar hi hagi interns molt fràgils i altament dependents ha fet que el virus hagi acabat generant molts estralls. I que malgrat negativitzar la malaltia, la debilitat que ha generat la Covid n’hagi afectat molts d’ells.

Comentaris

Trending