Surt de l’UCI el veí de la Seu que hi estava ingressat amb coronavirus

Durant el dia s’ha donat d’alta una altra de les persones hospitalitzades, amb la qual cosa ara amb Covid a tot el centre sanitari hi ha quatre persones a planta

L'hospital té hores d'ara cinc persones ingressades amb Covid.
L'hospital té hores d'ara cinc persones ingressades amb Covid. Toni Solanelles

El veí de la Seu que des de fa uns dies havia ingressat a l’UCI de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell afectat de coronavirus ja ha deixat la unitat i ara és un dels quatre pacients amb Covid que romanen a planta. Durant el dia, l’urgellenc ha deixat l’UCI i un dels quatre ingressats que hi havia a planta ha estat donat d’alta. La pressió sanitària continua sent baixa, tal i com ha destacat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

El titular ministerial ha ressaltat que el nivell de casos que es detecten, en relació a la seva gravetat, és habitualment baix, en la majoria d’ocasions es tracten de quadres molt lleus o fins i tot asimptomàtics. Fins ara, i des de l’inici de la pandèmia, s’han detectat 1.215 casos positius de coronavirus. Actualment estan actius 234 contagis. En les darreres hores, els dos darrers dies, s’han diagnosticat setze nous casos però s’han decretat dinous noves recuperacions.

Martínez Benazet ha reconegut que entre els escolars cribrats aquest dijous sí que s’han detectat alguns positius, encara que de les 834 proves realitzades, els infants infectats no arriben a cinc

Martínez Benazet ha reconegut que entre els escolars cribrats aquest dijous sí que s’han detectat alguns positius, encara que de les 834 proves realitzades, els infants infectats no arriben a cinc. El detall encara està pendent de sortir perquè no s’han acabat de depurar les dades, ha explicat el ministre. Alhora, dos nens de la ludoteca d’Ordino han donat positiu, però no representen cap problema perquè fa dies que estaven aïllats perquè formen part d’una família en què ja hi havia hagut algun positiu de Covid.

El titular de Salut ha afirmat que el ritme d’infants que estan acudint a l’‘stop lab’ de l’aparcament comunal de Prat de la Creu continua sent molt alt, i malgrat això, la positivitat està sent “molt menys de l’esperable”. Martínez Benazet ha reconegut també que certament hi ha hagut docents, en les proves serològiques, que han donat donat IgG+, amb la qual cosa tot i que no hi ha mestres i professors dels sistemes fins ara cribrats que estiguin contagiats ara mateix, sí que han passat la malaltia des del maig fins ara sense saber-ho.

‘Stop lab’ de bombers

El responsable ministerial també ha estat demanat per l’‘stop lab’ de la caserna de bombers, sobre si cal mantenir-lo en funcionament pel poc volum de positius que s’acaben detectant. Martínez Benazet ha afirmat que “tot positiu que es detecta és molt” i ha garantit que el punt d’extracció de mostres es mantindrà. Una altra cosa és que se’n variïn algunes condicions.

En aquest sentit ha avançat que “farem una campanya més intensa per deixar clar quan s’ha d’utilitzar”, ja que no és que se’n faci un abús, ha vingut a dir el ministre, però sí que tot sovint “se’n fa un ús que acaba no sent útil”. El titular ministerial ha explicat que està molt bé que la ciutadania es pugui autocribrar, “ho seguirem fent i dictarem unes normes”. No tot s’hi valdrà, ni tantes vegades com es vulgui tampoc, ha insinuat el ministre.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending