Crida a la precaució davant el repunt d’infeccions amb el coronavirus

En la darrera setmana s’han detectat fins a 403 nous positius, però, de moment, això no s’ha transformat en una pressió sobre l’hospital, on només hi ha una persona ingresssada

Una imatge de l'accés principal de l'hospital.
Una imatge de l'accés principal de l'hospital. Toni Solanelles

Tal com està succeint als països del voltant, el coronavirus torna a estar en una onada expansiva. De moment, però, amb casos lleus i que no provoquen una acumulació de pacients a l’hospital. Tot i això, des del Govern s’ha volgut remarcar la necessitat de mantenir mesures de precaució. Especialment, per part de les persones vulnerables, com ara els padrins. La recomanació és que es faci servir la mascareta en llocs mal ventilats o amb molta afluència de gent.

El repunt d’infeccions ha quedat clar en la darrera setmana. S’han registrat fins a 403 nous positius. I això, al costat d’un nombre inferior de les baixes atorgades suposa també un increment dels casos actius, fins a 147 més. Se situen, doncs, en 576.

D’aquests, però, només un necessitat ingrés a l’hospital. De fet, es pot parlar d’una davallada de la pressió sobre el centre sanitari, ja que la setmana passada hi havia quatre pacients a planta. Cures intensives segueix sense cap persona. Per això, per ara, Salut manté un cert missatge de tranquil·litat.

Tot i això, el Govern ha volgut recordar que “hi ha un repunt de casos i, per tant, ens toca recordar recomanacions”. Així, es reclama que “qui pugui tenir una certa fragilitat o sigui membre d’un col·lectiu de risc és convenient que es torni a fer servir mascareta a espais interiors mal ventilats o on hi hagi molta gent”, segons ha apuntat el portaveu de l’executiu, Eric Jover. I és que, ha remarcat, “actualment ens trobem davant una malaltia infecciosa lleu, però en certs casos pot agreujar l’estat de salut d’una persona que sigui fràgil”.

També s’admet que no es pot descartar -i no es fa- que s’hagi de recuperar alguna restricció. “Per sort, la variant actual té una agressivitat baixa però no podem desestimar que en un futur toqui prendre decisions; anirem fent segons l’evolució de la pandèmia”, ha comentat Jover.  

Per altra banda, Salut també ha decidit deixar inoperatiu el telèfon 775 019 que, fins ara, servia per demanar cita per vacunar-se. Totes les consultes i trucades vinculades a la pandèmia, se centralitzaran al 821 955.

Comentaris (6)

Trending