Els cribratges pels brots escolars a Sant Julià i a la Massana permeten detectar tres casos més

A l’Escola andorrana laurediana s’han diagnosticat divuit contagis i a la massanenca, vuit, molt majoritàriament entre l’alumnat

Cribratge a una escola.
Cribratge a una escola. SFGA

Els cribratges de seguiment que s’han fet a les aules mateix degut als brots de Covid detectats a escoles de Sant Julià i de la Massana han permès detectar tres contagis més. La situació es considera sota control i amb un impacte a la baixa del virus.

A l’Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de Sant Julià, el nombre de positius és de 18: 17 alumnes i 1 docent. A l’Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de la Massana el total de casos actius és de 8: 6 alumnes i 2 docents. Els nous positius respecte la darrera actualització són 2 alumnes a Sant Julià i 1 docent a la Massana.

Les darreres hores s'han notificat dotze contagis nous, una de les xifres més altes dels darrers dies, i s'han donat nou altes, amb la qual cosa s'ha incrementat de tres malalts el nombre de casos actius. També hi ha una classe més en vigilància activa, encara que parcial. Ara bé, s'han reduït en cinc les aules que estan sota vigilància passiva.

La xifra de positius al país des de l'inici de la pandèmia se situa en els 15.338, dels quals aquest divendres hi ha  69 persones amb el virus actiu. S'han donat 15.139 altes, nou més respecte a la darrera actualització. El nombre de defuncions es manté estable en les 130 i a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell no hi ha cap persona ingressada ni a planta ni a la unitat de cures intensives (UCI). Des de l'inici de la campanya de vacunació s'han administrat 106.135 vacunes, de les quals 54.333 corresponen a primeres dosis, 51.519 a segones i 283 a terceres.

Comentaris

Trending