El coronavirus torna a provocar una defunció, la 154

Es tracta d'un pacient de 64 anys que estava ingressat a l'hospital i a qui la malaltia li havia complicat altres patologies prèvies

Comentaris

Entrada a l'UCI de l'hospital.
Entrada a l'UCI de l'hospital. Altaveu

El nombre total de casos és de covid és de 45.793. Hi ha hagut 45.401 altes i les defuncions vinculades a la malaltia sumen 154, després de la mort les darreres hores d’un home de 64 anys a qui la malaltia li havia complicat altres patologies prèvies. Així ho ha comunicat aquest dimecres el ministre Eric Jover. Feia mesos que no s'havia de lamentar cap mort, concretament des del passat 16 de març.

El nombre de casos actius baixa notablement i se situa en 238 (-77), hi ha dues persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell que són cinc menys que la setmana passada. No hi ha cap pacient a l'UCI. Des de la darrera actualització, el 27 de juliol, s'han comptabilitzat 285 contagis nous.

Jover ha explicat que el difunt, resident al país, estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) des del passat 12 de juliol. El consell de ministres ha decidit prorrogar a proposta del titular de Salut, Albert Font i durant dues setmanes més, fins al pròxim dia 17, les restriccions vigents per la pandèmia per la baixa incidència del virus, segons ha anunciat Jover. En el decret s'especifica que l’evolució de les dades epidemiològiques continua estable i no posa en risc la població ni el sistema sanitari, les mesures preventives vigents poden ser mantingudes dos setmanes més.

Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del Pla s’han inoculat 158.812 vaccins (58.166 primeres dosis, 57.535 segones, 42.617 terceres i 494 quartes dosis). En aquest sentit, cal recordar que des de la setmana passada les persones majors de 60 anys poden concertar cita per rebre la segona dosi de record. Cal fer-ho a través del telèfon 821955. Els majors de 18 anys amb immunosupressió poden demanar el vaccí a través del seu metge referent.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending