La Covid suma una nova defunció però continua reduint-se la seva presència activa

La darrera setmana només s’han notificat trenta nous contagis i actualment hi ha 59 casos actius, tres dels quals romanen ingressats a l’hospital

Una reproducció de coronavirus.
Una reproducció de coronavirus. ARXIU

La Covid ha sumat la darrera setmana una nova defunció però, alhora, la presència activa del virus, almenys de manera formal, continua reduint-se. Des de l’esclat de la pandèmia i, per tant, de la descoberta del coronavirus que tants maldecaps està donant des del març del 2020, s’han registrat 159 defuncions que, d’una manera o altra, tenen a veure amb aquesta malaltia. Alhora, els darrers set dies només s’han notificat trenta contagis nous.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat, segons les dades oficials del Govern fetes públiques aquest dimecres, és de 47.781 persones -trenta més que la darrera actualització- i es registren un total de 47.563 altes -seixanta-tres més. Actualment hi ha 59 casos actius, 3 d’ells ingressat a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El total de defuncions fins a la data, ja s’ha dit, és de 159, després de la defunció els darrers dies d’un pacient d’avançada edat que estava ingressat. El darrer mort és un home de molt avançada edat que estava al final de la vida però que el desenllaç fatal ha tingut relació directa, en aquest cas, amb la Covid. L’home estava ingressat a la planta geriàtrica del Cedre encara que no n’era resident.

Finalment, des de l’inici del Pla de vacunació, s’han administrat 160.828 vacunes –58.184 primeres dosis, 57.562 segones, 43.072 terceres i 2.010 quartes–. Les persones que vulguin rebre la tercera o quarta dosi –en aquest darrer cas, cal ser major de 60 anys–, poden concertar cita a través del telèfon 821955 i se’ls administrarà la vacuna bivalent.

Etiquetes

Comentaris

Trending