Salut minimitza que en una setmana es doblin els casos de covid

Actualment n'hi ha 124 d'actius, 91 d'ells en els darrers set dies, amb cap ingressat a l'hospital i en total s'han donat 46.087 altes des de l'inici de la pandèmia

Façana de l'hospital.
Façana de l'hospital. ALTAVEU

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ha informat que el nombre total de casos fins a la data és de 46.366. Hi ha hagut 46.087 altes, amb les 34 altes des de dimecres passat, i les defuncions vinculades a la malaltia sumen 155. Hi ha 124 casos actius, cap d’ells ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Durant la darrera setmana s'ha compatitbilitzat 91 casos, pràcticament el doble que la setmana anterior (48). Salut, però, ho minimitza.

Els casos oficials són aquells que s'han pogut verificar en un lloc oficial.  Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del Pla s’han inoculat 159.784 vaccins per fer front al coronavirus  (58.180 primeres dosis, 57.552 segones, 42.968 terceres i 1.084 quartes dosis). Les persones majors de 60 anys poden concertar cita per rebre la segona dosi de record a través del telèfon 821955. Vista l’estabilització de les dades de les darreres setmanes, el Govern ha decidit prorrogar novament les mesures actuals durant una setmana més.

El ministre de Salut, Albert Font ha dit que l'indicatiu per al seu ministeri és el de la pressió a l'hospital i les recollides de mostres a les aigües residuals i el de les darreres setmanes no han variat. Per Font ha aquesta duplicació de casos només significa que més persones s'han fet testos.

A Catalunya, els contagis de covid també tornen a repuntar després de setmanes de no fer-ho. La conselleria de Salut de la Generalitat ha notificat 4.757 positius els últims dies, un miler més que la setmana anterior (3.611). Això suposa un increment del 23 %, una pujada que no es registrava des del mes de juny.

Fa tres setmanes que les xifres de contagis van a l’alça, coincidint amb l’arribada de la tardor. A més, aquesta és la primera vegada des finals d’agost que se superen els 4.000 contagis. Tot i això, cal tenir present que durant el pic de la setena onada, del 4 al 7 de juliol, es van registrar 42.500 contagis setmanals, una xifra 10 vegades superior a l’actual.

 

Comentaris (6)

Trending