El Consell General valida durant dos mesos més les mesures excepcionals contra el coronavirus

La cambra accepta la demanda del Govern, fomentada en l’evolució negativa de la pandèmia i els riscos futurs, especialment per la més que probable arribada de la variant Omicron

El ple ha donat suport per unanimitat a la pròrroga.
El ple ha donat suport per unanimitat a la pròrroga. DEMÒCRATES

Cap sorpresa. Com ja havia passat en anteriors demandes, el Consell General ha acceptat la petició del Govern per prorrogar, en aquest cas dos mesos més, la facultat d’adoptar mesures extraordinàries per fer front a la pandèmia. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha justificat la necessitat d’allargar aquest termini per l’evolució negativa de les dades però també pel risc de noves variants just en el moment àlgid de la temporada d’hivern i amb les festes de Nadal.

La darrera pròrroga  es va autoritzar al novembre i s’allargava fins al 12 de gener. Des del Govern es té clar que, més enllà d’aquesta data, la pandèmia, amb més o menys força, encara colpejarà. Per això, va tornar a demanar un nou allargament. En aquest cas, dos mesos més. I així ho ha defensat Rossell durant la seva intervenció a la Cambra.

“Les dades revelen una evolució negativa de la pandèmia, amb un índex de contagis molt important”, ha posat en relleu el ministre d’Interior. A més, ha recordat, en l’horitzó hi ha riscos que poden comportar més expansió, com ara les festes de Nadal, la temporada d’hivern i, sobretot, el perill de noves variants, com ara l’Omicron.

La pròrroga ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris. Tant Terceravia com el PS han considerat totalment procedent atorgar  la pròrroga, vista la situació epidemiològica. Des de la formació socialdemòcrata, Judith Salazar sí que ha volgut demanar a Govern més “transparència i pedagogia” per permetre a la ciutadania entendre millor les mesures, com ara el tancament de l’oci nocturn.

Evidentment, el suport també ha arribat des dels grups de la majoria. El demòcrata Carles Enseñat ha aprofitat per fer una defensa aferrissada de la tasca del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en particular i de la resta de professionals que combaten contra la Covid-19 en general. “La gestió que està fent de la sisena onada està sent bona i coherent”, ha afirmat. I, per això, ha volgut lamentar “les crítiques que he escoltat els darrers dies”, que tenen, ha apuntat, “ànim d’embrutar el nom de persones que estan lluitant contra la pandèmia, molts cops des de la ignorància científica”.

Comentaris (3)

Trending