Els comuns han repartit prop de 37.000 tests d’antígens fins ara

Andorra la Vella deixa aquest dimarts i demà, dimecres, una taula en permanència al Centre de Congressos per continuar repartint les proves si algú encara no les ha recollir

Cues aquest dilluns per recollir els tests a Andorra la Vella.
Cues aquest dilluns per recollir els tests a Andorra la Vella. Toni Solanelles

Prop de 37.000 tests d’antígens ja s’han repartit entre els ciutadans del país. Els comuns hi posen la logística de distribució i el Govern, el material. En la majoria de parròquies el repartiment encara continua. A Andorra la Vella, inicialment, aquesta primera fase de lliurament, abans de Nadal, s’havia tancat aquest dilluns, però vista la demanda i que hi ha persones confinades o a les quals els ha estat impossible fins ara recollir els tests, encara durant aquesta jornada de dimarts i demà, dimecres, es podran recollir tests al Centre de Congressos.

És a la capital, justament, on més proves s’han repartit. Se’n lliuren dues per cada persona censada que les sol·licita. Després del recompte inicialment tancat aquest dilluns, el comú d’Andorra la Vella havia distribuït 19.600 tests a 9.800 persones, un 45% de la població. Al Centre de Congressos, tant durant el cap de setmana com aquest dilluns s’hi van veure fileres importants. Amb tot, el comú ha decidit allargar el dispositiu. Això sí, només amb una sola taula. I en jornada ‘matinal’: de les 8 del matí a 1/4 de 4 de la tarda.

La resta de comuns encara tenen oberta la distribució tal i com ho havien planificat. segons les dades ofertes pel ministeri de Salut i que fan referència a allò notificat per les corporacions fins a primera hora d’aquest dilluns, a Canillo s’han repartit 1.664 tests; a Encamp, 2.200 i al Pas de la Casa, 400. A Ordino, 1.454. A la Massana, 2.693. A Sant Julià, parròquia de les primeres en activar-se, 6.584. I a Escaldes, que queda a l’altre extrem, de les darreres en iniciar la distribució, fins aquest dilluns s’havien lliurat 2.178 tests.

Etiquetes

Comentaris

Trending