El col·legi de fisioterapeutes demana formacions a Andorra per als professionals del sector

L’entitat ha presentat la nova junta de Govern presidida per Meritxell Agromayor, la qual ha avançat que ja han mantingut una reunió amb el ministeri de Salut per pautar projectes futurs

Un fisioterapeuta amb un pacient.
Un fisioterapeuta amb un pacient.

El col·legi de fisioterapeutes ha presentat oficialment aquest dimarts la seva junta de Govern. L’entitat passa a estar dirigida per Meritxell Agromayor, després de guanyar les eleccions celebrades el dia 2 de setembre. Agromayor ha avançat que ja han mantingut una reunió amb el ministeri de Salut per pautar projectes, com ara un nou conveni amb la seguretat social o la redacció de la Llei de Professions Sanitàries. A més a més, la presidenta ha declarat que a Andorra fan falta formacions per als professionals del sector.

Agromayor ha destacat que tant els aparells de fisioteràpia -amb un preu molt elevat- com les formacions continuades presencials, les quals es realitzen fora del país, són els dos fets que disparen el preu de les seves sessions. “En el nostre sector la CASS només retorna un 65% dels diners des del 2009 i nosaltres vam decidir abaixar una mica els preus per beneficiar el client”, ha afegit.

Respecte al conveni amb la seguretat social, la presidenta també ha argumentat que es determinarà de manera específica quins són els serveis que cobrirà la CASS i quins seran els que hauran d’assolir íntegrament els clients. “Les tarifes fixa Govern, però amb el vistiplau de la Seguretat Social, i és per aquest motiu que hem de tindre una bona sinergia amb tothom”, ha defensat.

La nova junta la completa Xavier Giménez, que serà el vicepresident; Elisabeth Missé, com a secretària; Núria Pera, com a tresorera i set fisioterapeutes més que faran de vocals i que permetran dur a terme comissions de treball.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending