Una classe confinada a la francesa d’Encamp i vuit positius mestra inclosa en una aula del Janer

Preocupació al comú d’Escaldes arran de l’ingrés hospitalari d’un cap de servei que hauria pogut estar en contacte amb altres operaris tot i que ja feia alguns dies que romania a casa

Instal·lacions que acull l'Escola andorrana de primària d'Encamp.
Instal·lacions que acull l'Escola andorrana de primària d'Encamp. Gabriel Pérez

El ministeri de Salut ha hagut de procedir a aïllar les darreres hores una classe de primària de l’escola francesa d’Encamp després que s’hagi detectat un positiu per Covid en aquest centre. Arran d’això s’ha activat el protocol escaient, que passa, a partir d’ara, per cribrar la resta de components de l’aula, que és el mateix que s’ha anat fent, per exemple, en el cas de la classe de primària del Janer confinada divendres a darrera hora de la tarda.

Durant el cap de setmana s’han fet les proves de detecció ràpida entre els alumnes d’aquesta darrera classe de l’escola confessional. Arran de les analítiques, s’han detectat que set companys més de l’infant inicialment contagiat han donat també positiu a la Covid. La mestra també està infectada. Aquesta tarda hi haurà una nova actualització de les dades sanitàries. Durant el cap de setmana s’ha comunicat l’aïllament de diferents nuclis escolars. Que hagi transcendit, dues aules de primària (segon i cinquè) al Sant Ermengol i una classe de maternal de l’Escola andorrana de la Massana.

Tots aquests escolars s’han anat fent proves entre ahir i aquesta tarda, igual com divendres van sotmetre’s a la presa de mostres la desena d’alumnes d’una aula de la guarderia comunal de Canillo, que es va confinar dijous. D’aquesta classe de l’escola bressol Les Orenetes no ha transcendit cap nou cas positiu.

Comú d’Escaldes

On hi ha una evident preocupació és al comú d’Escaldes. Durant el cap de setmana s’ha hagut d’ingressar a l’UCI un cap de servei comunal (també la seva dona ha estat hospitalitzada). Es tem que no hi hagi pogut haver més contagis. Tot i que l’home ja feia uns quants dies que estava a casa degut a que no es trobava bé, el fet que hagi estat prèviament en contacte amb altres operaries fa témer que hi pugui haver més casos.

Comentaris

Trending