Cinc persones continuen hospitalitzades a Andorra per seqüeles lligades al coronavirus

Les patologies prèvies de base o la repercussió d’haver estat sotmesos a un ingrés invasiu de llarga durada són algunes de les causes que afecten els pacients que resten al centre hospitalari

Una imatge de l'exterior de l'hospital.
Una imatge de l'exterior de l'hospital. Toni Solanelles

Malgrat que divendres passat es va donar d’alta l’últim pacient hospitalitzat que encara era positiu actiu de la Covid-19, al centre hospitalari encara hi romanen ingressats cinc persones amb seqüeles derivades, d’una manera o altra, del coronavirus. D’aquestes persones n’hi ha alguna que va camí de dur dos mesos -o més fins i tot- que està hospitalitzada i encara li queda temps per refer-se d’una malaltia que en alguns casos, per tot el que porta associat, deixa molt tocat.

Fonts de l’hospital han explicat que una part dels malalts que han estat  ingressats per Covid i que alguns estudis han xifrat en un 30% presenten seqüeles de diversa naturalesa, en part relacionades amb patologies prèvies de base. De tots aquests, actualment cinc pacients que ja van negativitzar la PCR, que és el criteri pel qual es dóna per curada la malaltia, estan encara ingressats per alguna d'aquestes seqüeles. No només són, però, les patologies prèvies els ‘mals’ que pateixen aquestes persones.

Un tècnic i una infermera acompanyant la malalta ja recuperada a la sortida de la planta d'hospitalització.

Relacionat

Donada d’alta la darrera pacient hospitalitzada degut al coronavirus

En alguns casos, segons que ha pogut saber l’Altaveu, el coronavirus (o el seu tractament, perquè alguns cops no ha estat la malaltia pròpiament dita sinó l’actuació mèdica decidida per afrontar el virus) ha despertat noves patologies o dolences de les quals la persona afectada cal que es tracti i, per ara, és millor que segueixi a l’hospital. També s’ha donat el cas d’algun pacient que producte de l’ingrés tan invasiu i llarg que comporta el virus, sobretot si cal intubar, després s’ha de refer de les debilitats que porta associada aquesta llarga estada a l’hospital. Per exemple, hi ha pacients que cal sotmetre’ls a rehabilitació perquè la seva mobilitat, per posar només un cas concret, ha quedat seriosament malmesa i ara cal reeducar el cos. 

Comentaris (1)

Trending