El Cedre suspèn ‘sine die’ les sortides a l’exterior dels interns

Per ara, totes les proves que s’han anat fent després que una infermera donés positiu de Covid han resultat negatives, però es vol tenir la certesa que no hi ha cap altre cas més

La façana posterior del Cedre.
La façana posterior del Cedre. Toni Solanelles

Els responsables del Cedre han decidit suspendre les sortides d’interns a l’exterior, com a mínim aquelles que podien fer acompanyats d’un familiar o figura similar durant un parell d’hores. És una de les decisions preventives que s’han adoptat després que aquest dijous a la tarda es confirmés que una infermera del centre residencial havia donat positiu de coronavirus. Ara per ara no hi ha una data per reprendre l’activitat esmentada.

Però tampoc es preveu que la decisió més ferma sobre la mesura preventiva i provisional es demori molt. És previsible que dimecres s’analitzi la qüestió, segons que responsables del centre han comunicat a familiars d’usuaris del recinte socio-sanitari de titularitat pública. El que es vol assegurar és que no hi hagi ara mateix cap altre cas entre els usuaris o treballadors del Cedre. De moment, totes les proves de detecció ràpida del virus que s’han anat fent després que es diagnostiqués el contagi d’una professional sanitària han donat negatiu.

Per ara, aquests resultats són un alleujament, encara que hi haurà d’haver una segona tongada d’analítiques, atès que el virus triga uns dies, una setmana o més a voltes, en incubar-se i, per tant, si la infermera hagués contagiat algú altre no hauria tingut temps de sortir el coronavirus a la llum. Segons les fonts consultades, però, la infecció no tindria res a veure amb l’activitat sanitària o social que es desenvolupa al Cedre i al centre s’adopten actualment mesures ben estrictes per mirar d’evitar la propagació del virus.

Imatge d'una de les façanes del Cedre.

Relacionat

Una treballadora del Cedre dóna positiu i Salut activa tots els protocols de seguretat

La infermera es va sotmetre aquest dijous al matí a l’extracció de mostres perquè fossin analitzades sota el format TMA perquè estava refredada, però no tenia ni febre ni cap dels altres símptomes que suposadament s’atribueixen a la Covid. A partir d’aquí s’han activat les mesures protocol·làries establertes pel ministeri de Salut, entre altres, el rastreig epidemiològic. Evitar sortides també facilita el tall de cadenes no controlades.

En canvi, i de moment, a no ser que la situació empitjori, es manté la possibilitat que els padrins o els interns, vaja, puguin rebre visites de mitja hora de familiars o contactes procedents de l’exterior. Això sí, amb les degudes mesures de control, amb port de mascareta i distància. Que acudeixin al Cedre, encara que també representa un risc, alhora suposa que els responsables del centre poden fer un control que a l’exterior se’ls escapa.

Comentaris (3)

Trending