Catorze positius de coronavirus detectats gràcies als autotests d’antígens

En les darreres hores, s’han diagnosticat 54 contagiats nous i torna a incrementar-se el nombre de malalts actius

El test d'antígens distribuït pel Govern l'any passat.
El test d'antígens distribuït pel Govern l'any passat. G. P.

Els tests d’antígens distribuïts entre la població han permès detectar fins a catorze persones infectades amb el coronavirus. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha destacat que això ha evitat que hagin pogut contagiar els seus familiars durant les celebracions dels darrers dies. Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, el nombre de nous positius s’ha tornat a enfilar: 54 en les darreres hores. Això, de retruc, fa que torni a créixer el nombre de casos actius.

Benazet ha atribuït aquest augment al fet que la setmana passada es va incrementar també el nombre de proves efectuades. Així, ha afirmat, són moltes les persones que han volgut sotmetre’s a TMA per estar segur que no hi havia risc de transmetre la malaltia als seus familiars. A això s’ha de sumar els tests d’antígens fets que, ha destacat, han acabat suposant fins a catorze diagnòstics confirmats posteriorment via TMA. “Benvinguts siguin; són catorze persones que han evitat contagiar als seus parents propers”, ha assegurat Benazet.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, insisteix que cal mantenir les mesures de precaució davant la segona tongada de festes nadalenques, amb Cap d’Any i Reis

Aquest nombre de proves ha fet que la mitjana de nous contagis diaris hagi crescut en comparació a la setmana anterior. Se situa, actualment, en 41,2 casos en les darreres cinc jornades. Hi contribueixen els 54 diagnòstics efectuats en les darreres hores, que fan pujar fins a 7.875 el nombre d’infectats des de l’esclat, al març, de la pandèmia.

Això ha tornat a fer pujar el nombre de casos actius. Ara se situen en 474, pels 450 de l’actualització de dades facilitada diumenge. D’aquests, hi ha 18 a l’hospital de Meritxell, un menys que fa 24 hores. Quinze d’aquests pacients es troben a planta i tres a la unitat de cures intensives, dos dels quals sota ventilació mecànica.

Pel que a la població escolar, hi ha 25 aules amb alumnes confinats. Set, amb tot el grup aïllat; les 18 restants, amb només alguns d’ells.

El ministre de Salut ha volgut fer una altra crida a mantenir les mesures de protecció, davant la segona tongada de dies festius, amb Cap d’Any i Reis. “Hem de recordar els protocols”, ha indicat. D’aquests, un és el test d’antígens, tot i que ha remarcat que “és només una capa més a seguir”. També ha advertit davant el fet que “algun metge de família ens ha comentat casos de gent que tenia símptomes i que ha anat a les celebracions tot dient que era grip”. Benazet ha avisat que “ara, a la grip, li costa molt avançar per les mascaretes i altres restriccions” i, per tant, “qualsevol símptoma respiratori és sospitós de ser Covid-19”.

Etiquetes

Comentaris

Trending