La CASS dóna llum verda amb algunes reserves als convenis amb els metges i els dentistes

Malgrat que hi ha una acceptació generalitzada dels acords amb els col·legis professionals, hi ha aspectes tècnics i jurídics que s’hauran d’acabar de perfilar quan comencin a operar, ja que els actualment vigents vencen entre avui i divendres

Integrants del Col·legi de Metges en una visita a Govern.
Integrants del Col·legi de Metges en una visita a Govern. sfga

El consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ha donat llum verda als nous convenis negociats amb els metges i els dentistes, després d’unes converses d’alguns mesos en què també hi han participat tècnics del ministeri de Salut. Encara que hi ha una acceptació generalitzada dels acords, també és cert que hi ha aspectes que aixequen algunes petites reserves.

Fonts governamentals properes al consell de la CASS han assegurat que l’important és que s’hagin aprovat finalment els convenis. I és que els pactes actualment vigents amb els col·legis professionals (el COMA i el COEA respectivament) vencen justament entre aquest dimecres i el proper divendres. Per tant, era necessari primer establir el marc general que haurà d’operar a partir d’ara.

Les fonts consultades han indicat que no s’hauria debatut en gran mesura en relació a les tarifes, més o menys acceptades sense més, però sí que s’haurien advertit, des d’alguns òrgans del consell d’administració -els convenis s’han aprovat per majoria, també per algunes abstencions d’alguns dels seus components, que podien tenir incompatibilitats-, qüestions d’ordre tècnic o jurídic que es creu que s’haurien d’afinar a mida que els acords es comencin a desplegar i siguin efectius.

Segons ha explicat el ministre portaveu, César Marquina, l'actualització de tarifes d'actes, procediments i pròtesis inclou nous serveis com la fluorització, el segellament de fissures o la fèrula de descàrrega i a més s'eliminen tractaments que es consideren obsolets, i es diferencien algunes prestacions segons el grau de complexitat.

NOVES TARIFES DE DESPLAÇAMENT PER MOTIUS SANITARIS

El Govern ha aprovat la modificació del reglament que regula les prestacions de reembossament de les despeses de desplaçament i d’allotjament per rebre assistència sanitària fora d’Andorra. Aquestes despeses es cobreixen per al pacient i l’acompanyant segons casos establerts, com per exemple les despeses del taxi per dur a terme les sessions de radioteràpia.

Mitjançant aquest decret, s’actualitzen les tarifes del taxi individual –el que s’utilitza per als desplaçaments per dur a terme radioteràpia– amb un increment del 4,80% respecte les existents (el mateix percentatge que s’ha aplicat a l’increment de tarifes del taxi ordinari interurbà). En el cas de les despeses per allotjament i àpats, s’han augmentat d’acord amb l’augment de l’IPC.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending