Els casos de coronavirus creixen gairebé a 100 per dia

Des de dilluns, s’han detectat 195 nous positius, fet que situar el total detectat des de l’inici de la pandèmia en prop de 3.200 i els malalts actius ja per sobre dels 1.100

El ministre Martínez Benazet, durant la compareixença de premsa.
El ministre Martínez Benazet, durant la compareixença de premsa. T. S.

L’evolució de la pandèmia del coronavirus continua sent negativa. Molt negativa. A 100 casos nous per dia. Així, des de la darrera actualització de dades, s’han diagnosticat fins a 195 nous pacients, fet que situa els casos totals fregant els 3.200. També segueix en augment els malalts actius, que ja arriben a 1.120.

Les dades han estat facilitades aquest dimecres pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Els nous casos s’han incrementat en 195 des de dilluns, fet que eleva el total detectat des de l’esclat de la crisi sanitària en 3.190, dels quals 2.333 en la segona onada iniciada al juliol. A banda, els casos actius tornen a pujar i ja són 1.120.

La nota positiva és que el nombre de persones recuperades ja han superat els dos milers. En concret, amb els 93 dels dos darrers dies, se situen en 2.011. La nota més negativa és la confirmació de dues noves defuncions. Per tant, ja són 59 les víctimes mortals oficial que la pandèmia ha provocat al país.

Pel que fa a la pressió hospitalària, el ministre ha destacat que hi ha una “reducció progressiva del nombre de pacients ingressats a l’hospital”. Sobretot, a planta. Ara en queden tretze. A la unitat de cures intensives, però, hi ha sis més, tots ells sota ventilació mecànica.

Malgrat el fort increment de casos dels dos darrers dies -novament una mitjana propera al centenar per cada jornada-, Benazet ha explicat que la taxa de reproducció de la malaltia continua baixant. Se situa, ara, en 1,1, prop de la desitjada barrera de l’1 que el Govern vol superar.  I això contrasta amb una altra dada important: la del nombre de contagis en els darrers catorze dies per cada 100.000 habitants: 1.200, de les més elevades del món.

Des del Govern, per tercer dia consecutiu, s’ha volgut remarcar que aquesta xifra és, en part, conseqüència d’una altra: la del nombre de proves diagnòstiques que es fan. Benazat ha indicat que això es vol explicar molt bé a les autoritats de països veïns per donar un missatge de tranquil·litat davant possibles mesures restrictives.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending