Els casos actius se situen per sota de 700 amb 82 nous positius

El Consell General aprova la pròrroga de les mesures per fer front a la pandemia i faculta el Govern a aplicar restriccions

Comentaris

L'actualització de les dades de coronavirus s'ha fet durant la sessió d'aquest dijous del Consell General.
L'actualització de les dades de coronavirus s'ha fet durant la sessió d'aquest dijous del Consell General. Consell General / E.Comellas

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ha detallat, durant la sessió de Consell General d'aquest dijous, que en les darreres 24 hores s'han detectat 80 nous casos de coronavirus que deixen el total en 665 quan dimecres eren 717. Hi ha vuit pacients ingressats a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i dos a l'UCI, tots dos amb ventilació mecànica, Després d'exposar les dades, Rossell ha demanat la pròrroga de les mesures per fer front a la pandemia. La proposta s'ha aprovat per assentiment.

El conseller general socialdemòcrata Jordi Font ha exposat que votarien a favor de la pròrroga, però ha demanat que sigui la darrera i que cal preparar una reacció per fer front als efectes secundaris de la Covid-19 que afectarà de manera persistent a empresaris del país. Per part de Demòcrates, Ester Molné ha indicat que "malgrat que la situació està controlada la pandèmia encara hi és, el Govern ha de poder aplicar mesures com l'ús de la mascareta, per protegir la salut pública", mentre que des de Terceravia, Josep Pintat, ha manifestat que "tot i la millora de les dades, creiem oportú mantenir els mecanismes legals, per si hi ha algun repunt”.

Així, i durant dos mesos més es prorrogar la facultat del Govern d'establir les restriccions i mesures previstes en els articles 4 de la Llei 30/2018, qualificada de seguretat pública, i 59 de la Llei general de sanitat, segons acord del 21 de febrer del 2022.

 

Comentaris

Trending