El casos actius de coronavirus ja superen el miler

Salut ha diagnosticat 299 pacients més amb la Covid-19 des de divendres al matí, fet que fa que els infectats des de l’inici de la pandèmia estiguin a punt de superar els 3.000

Benazet escolta la intervenció de Xavier Espot en la roda de premsa.
Benazet escolta la intervenció de Xavier Espot en la roda de premsa.

El nombre de casos actius de coronavirus segueix patint un creixement constant. Des del divendres al matí, Salut ha diagnosticat 299 nous pacients amb la Covid-19. Això ha situat el nombre de malalts actius per sobre del miler, per primer cop des de l’inici de la pandèmia. La bona notícia és la reducció de la taxa de reproducció. La dels darrers set dies és d’1,46, per l’1,9 del passat divendres.

La segona onada del coronavirus continua amb força al país. El darrer cap de setmana la xifra de nous casos ha estat alta: 299. Això fa que el nombre de malalts totals des de l’inici de la pandèmia, al març, estigui a punt de superar els 3.000 -en concret 2.995- , dels quals 1.939 de la segona onada.

Baixa el nombre de pacients ingressats a l'hospital a 21, dels quals cinc segueixen a la unitat de cures intensives

Els positius dels darrers dies han disparat els casos actius. Ja són 1.010. Per tant, per primer cop hi ha més d’un miler de pacients amb el coronavirus al Principat. D’ells, 21 es troben a l’hospital, fet que suposa una davallada en comparació a les 26 de les dades facilitades des del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) aquest matí. D’ells, setze a planta i cinc a la unitat de cures intensives. A banda, hi ha nou padrins a la planta Covid del Cedre, dels quals un es troba a punt d’obtenir l’alta.

En l’actualització de dades d’aquest dilluns, el ministre Joan Martínez Benazet ha confirmat dues defuncions, ja avançades per Altaveu, que ha tingut lloc aquest cap de setmana. Aquestes situen en 57 el nombre de víctimes mortals de la pandèmia al país. Des de Salut s’ha indicat que la taxa de letalitat se situa, ara mateix, en l’1,9 i del 0,2% si es té en compte només la segona onada encetada el juliol.

La taxa de letalitat al país és 1,9 des del començament de la crisi, del 0,2% si es té en compte només la segona onada

Pel que fa al nombre de recuperats, en els darrers dies s’han pogut atorgar fins a 114 noves altes. Això situa en 1.928 la xifra de persones que han superat la malaltia.

Tot i la duresa de les dades, el missatge del ministre ha volgut ser més optimista que no pas el del passat divendres. Al seu entendre, hi ha motius per tenir certa esperança. Per exemple, el fet que “la pressió sobre el sistema sanitari no s’ha modificat des del dimarts” fet que ha descrit com a “una bona notícia”.

També ha assegurat que la taxa de reproducció ha davallat: de l’1,9 del divendres ha baixat a 1,46, encara, però, massa alta. Per això ha defensat que “no estem com a Madrid; tenim menys pressió sobre el sistema sanitari i la letalitat és més baixa”. Per tant, ha afirmat, “no són xifres comparables”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending