Els casos actius continuen augmentant i se situen en 3.312

Després d’una aturada s’ha tornat a reactivar la vacunació, per a la qual s’han habilitat més taules, i s’han administrat 1.234 terceres dosis

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

L’òmicron no dóna treva i els casos actius continuen augmentant. Aquest dimarts la xifra de casos actius s’ha situat en 3.312, tot i que la pressió al sistema sanitari sembla que es continua mantenint baixa. En contraposició, amb l’augment de les taules habilitades a la plaça de Braus, s’ha tornat a reactivar la vacunació i s’han administrat 1.234 terceres dosis des d’ahir.

Els contagis continuen mantenint un ritme de no menys de 300 diaris. De fet, aquesta és la xifra exacta que s’ha enregistrat en les darreres 24 hores, i que situa el total de casos des de l’inici de la pandèmia en 24.802 persones. Pel que fa a les altes, el departament de Salut ha enregistrat 131 des d’ahir. El total de defuncions fins a la data és de 141, amb la mort ahir de l’empresari i diplomàtic Pere Joan Tomàs Soguero, que es trobava ingressat a l’UCI.

En aquest sentit, la pressió al sistema sanitari, sobretot a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, continua sent relativament baixa en relació a la quantitat de casos actius. Actualment, resten 13 persones ingressades a planta. A la Unitat de Cures Intensives hi ha 14, 10 d’elles amb ventilació mecànica. A la planta COVID habilitada al Cedre no hi ha cap persona ingressada. Pel que fa a la població escolar, que actualment es troba de vacances de Nadal, es manté la xifra en 34 aules en vigilància passiva.

Pel que fa al mètode per frenar la Covid-19, s’ha reprès la vacunació després d’uns dies d’aturada. Tal com va anunciar ahir la Secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, s’han ampliat les taules que es disposaven a la plaça de Braus per tal de poder accelerar el ritme. Així, en les darreres 24 hores s’han administrat 38 primeres dosis i 105 segones. En aquests moments, la majoria de vaccins corresponen a la tercera pauta, de la que s’han punxat fins a 1.234, tenint un total de 22.954 persones que ja l’han rebuda.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending