El cap de setmana suma 287 positius més i ja són 40 els residents del Cedre que s’han contagiat

Les 228 altes que s’han donat les darreres 72 hores fa que actualment, de manera oficial, hi hagi 1.297 infectats actius

Comentaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la titular d'Exteriors, Maria Ubach, han comparegut aquest dilluns.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la titular d'Exteriors, Maria Ubach, han comparegut aquest dilluns. SFGA

Les darreres 72 hores el ministeri de Salut ha reportat 287 casos positius de coronavirus, amb la qual cosa es manté la mitjana de prop de cent casos diaris, encara que ara lleugerament per sota. Això fa que el número de casos actius formalment reconeguts siguin ara de 1.297 al país, atès que durant el cap de setmana hi ha hagut també 228 altes. El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirmat que ja són 72 les víctimes mortals lligades a la pandèmia des de l’inici de la crisi.

El responsable ministerial ha explicat que l’índex de reproducció de la malaltia continua baixant, situant-se ara en 1,01. No obstant això, el nombre de casos acumulats per cada 100.000 habitants els darrers catorze dies “està per sobre de 1.500”, que de forma objectiva seria una bestiesa, però a la qual Martínez Benazet hi treu ferro atès que, ha recordat novament, es fan molts tests al Principat.

Una imatge del Cedre, a Santa Coloma.

Relacionat

Una defunció a la planta Covid del Cedre eleva a 72 les víctimes de la pandèmia

El ministre ha explicat que si durant la segona onada s’han detectat 3.468 persones portadores de la malaltia, quaranta corresponen a residents del Cedre, on han mort dues persones. Una aquest dilluns mateix, i amb el Covid com a causa principal, i una altra ja fa uns dies i que tot i que contagiada pel coronavirus no seria aquest el motiu primari de la defunció.

Ara mateix hi ha 24 residents del Cedre a la planta d’hospitalització Covid i nou més estan a l’hospital, on hi ha un total de 41 persones ingressades, vuit de les quals a l’UCI, set ventilades mecànicament. Segons els responsables mèdics del centre sociosanitari, l’evolució dels residents contagiats “és correcta” i es preveuen més altes entre dimecres i dijous.

Sobre la residència, Benazet ha explicat que al llarg del cap de setmana s’han pogut donar cinc altes però també s’han detectat cinc pacients asimptomàtics. Tot i això, ha apuntat que “crec que estem ja al final de la cadena de transmissió del brot” i que “si hi ha algun degoteig els propers dies, seria mínim”. Al seu entendre, “gràcies a la nostra capacitat de diagnòstic, el brot no està comportant, amb alguna excepció, situacions dramàtiques”.

Image 1
 
Image 2 1
 
Image 3 1
 
Image 4
 
Image 5
 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending